Василев: Изказването на Путин е силно притеснително

  • 21 септември 2022 15:43

  • 3583
  • 28
Василев: Изказването на Путин е силно притеснително
© Дневник
Слушай новината Слушай новината

Много внимателно изслушах изказването на руския президент Путин и част от международните реакции. То е силно притеснително, защото там се говори директно за употреба на ядрени оръжия. Това е нещо, което България, Европа и светът не трябва да допуснат. Индия и Китай също са негативно настроени към продължаваща ескалация. Това каза пред „Дневник“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия

„Ние нямаме никакъв интерес от продължаваща война или интерес да се използва ядрено оръжие в Европа. Не трябва да се позволява ескалация на войната. МВнР и Министерски съвет трябва ясно да кажат, че България няма как да допусне тези 300 000 нови войници да се изпращат в Украйна и потенциалното използване на ядрено оръжие“, подчерта той.

По думите му, българите най-вече се интересуват от цените, идващата зима и какво ще се случи с доходите им. „Въпреки това, няма как да не коментираме газа, без да коментираме темата с „Газпром“, които ни го спряха“, коментира Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Европа коментира обръщението на Путин

Според него, „Продължаваме промяната“ потенциално няма да имат проблем да работят с БСП, въпреки различията им по темата за Русия. „БСП са много прагматични. Когато българският интерес се постави на масата, може да се намери разумно и работещо решение“, смята Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Той добави, че България все още може да влезе в Еврозоната от 1 януари 2024 г. „Законодателството е сравнително ограничено по обхват. Много закони са, но повечето са да сменим от евро в лева, стига да имаме работещ парламент. Трябва да поискаме нов доклад на ЕК и ЕЦБ за миналата година. В миналия доклад не си бяхме довършили законодателната програма, което трябва да стане до юни догодина“, посочи Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

По думите му, влизането в Еврозоната не се отразява нито на фискалната, нито на монетарната политика, тъй като имаме валутен борд.

Петков и Василев разкриха една от най-порочните схеми при управлението на ГЕРБ

От обиколката си из страната, обаче, Василев е разбрал, че хората не се вълнуват толкова от Еврозоната, колкото от това кога местните дерибей ще платят за това, което правят.

„Докато не започнем да произвеждаме петрол, няма как да контролираме цената на бензина. Единственият начин е да вземем пари от данъци и да субсидираме бензина. При електроенергията имаме наши източници и ситуацията е различна“, коментира още съпредседателят на ПП.

КЕВР: „Топлофикация София“ да даде график за погасяване на дълга към „Булгаргаз“

„Булгаргаз“ получи писмо от „Газпром“, че след 24 часа ще спрат подаването на газ. Това е моментът, в който обявихме това на българите, казахме, че има план така, че да може да се достави алтернативен газ. Още от началото на войната имаше план как ще действаме, ако това се случи. Проблемът за „Булгаргаз“ се казва „Топлофикация-София“. Въпросът беше дали „Топлофикация“ ще си плати газа. Това не е добре. Имахме уверение от „Топлофикация“, че тази година ще е различно, че са направили разчетите си и ще платят за газа“, каза още Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Той е категоричен, че е изключително важно България да има правителство след 2-ри октомври. „Работим много активно, за да излязат да гласуват повече хора. Би било изключително лошо зимата да нямаме парламент. Виждате колко бързо се променят международните икономическа и политическа ситуации. Трябва да има парламент, а не предизборна кампания. Единственият компромис, на който не сме склонни, е да се позволи това, което се е случвало през последните 30 години с всички тези кражби. Движим се така, както се движим миналата година. Поддържаме електората си. Доста възможно е да може да се стигне до 121 депутата“, коментира още Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

„Българските граждани биха приветствали Бойко Борисов да е в затвора“, смята още той.

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на коментира още, че е против идеята на Слави Трифонов България да стане президентска република. Той е категоричен и че от ПП няма да се коалират с ГЕРБ, като призова и „Демократична България“ да не го правят.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3583 28

Свързани новини

Коментари 28

Добави коментар
Гошо От ГЕРБ

2022.09.21 | 22:49

28
Това чучоло го пускате да бяга срещу руснаците и те сами ще избягат,като плашило си,плашипутарник,амбрияж!

2022.09.21 | 18:38

27
Ококорчо се наасра
кадиров

2022.09.21 | 18:25

26
тоя пасивен гей го пращайте на фронта те укрите има доста педали като него да си бъркат по аналите

2022.09.21 | 18:18

25
Дразнят така, като го показват това.
bono

2022.09.21 | 17:49

24
evropedalat asenco specov se useti kakvo shte stane sas negovite kolegi pedali kato navlezat ruskite majkari.

2022.09.21 | 17:43

23
Педераст
Z Z Z Z Z

2022.09.21 | 17:16

22
МВнР и Министерски съвет трябва ясно да кажат, че България няма как да допусне тези 300 000 нови войници да се изпращат в Украйна - абе ти нормален ли си бе :)))))). Еми да пишат до Путин, ти си ясен, ти искаш свирка да му извъртиш хаха

2022.09.21 | 17:13

21
"МВнР и Министерски съвет трябва ясно да кажат, че България няма как да допусне тези 300 000 нови войници да се изпращат в Украйна "......Този и той се изгуби тотално....Марш на гей парада!
Мира

2022.09.21 | 17:12

20
Няма нищо по-притеснително от това да повериш финансите на страната на един доказан лъжец, крадец и педал.
Ние

2022.09.21 | 17:00

19
Много ви моля, показвайте по често Кирчо и Кокорчо. Така има по голям шанс повече хора да ги видят и повече хора да ги намразят. Защо обикалянето им из страната е напразно.

Добави коментар

Водещи новини