Политолог: Който покаже решение на темата с цените ще получи бонус политически капитал

  • 21 септември 2022 08:35

  • 684
  • 6
© Нова телевизия

Проблемът на проблемите на страната и това, с което трябва да се заеме правителството е темата с цените. Открояват се две  опции - цените на газ, ток и горива и мерки срещу обедняването, които са доста сериозен проблем. Това каза политологът Димитър Ганев от "Тренд" в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. 

Той добави, че чак на трета позиция идва борбата с корупцията, проблем който по никакъв начин трябва да се подценява.

Кой ще е първи зависи от много неща. Но ако някой успее да покаже решения или да звучи убедително по тези теми ще получи бонус политически капитал в тази кампания. Когато се постави въпросът за леви и десни политици повечето от отговорите са няма значение. Почти 2/3 от българите не формират своето мнение и избор на базата на това дали се идентифицират с леви и десни политики, отбеляза Ганев. 

"Продължаваме промяната" в последния повече от месец изгражда кампания на база отрицание на ГЕРБ. Техните избиратели биха били разочаровани ако се направят компромиси с ГЕРБ. Това е абсолютно хипотетично. Електрората на ДПС би могъл по-лесно да смели определена конфигурация. Какво би означавало за електрората на ПП коалция с ГЕРБ. Наблюдавайки кампанията започвам да бъда песимист за съставяне на правителство. Не виждам конфигурация между партиите за съставяне на кабинет, посочи още политологът. 

"Тренд": 77% от българите искат от новите управляващи поносими цени на газ, ток и горива

По думите всички проучвания дават идентична картина, най-вероятно ГЕРБ, ДПС  и Възраждане ще имат многозинство. И добави, че при тези три партии няма как да има коалиция, затова трябва да има коалиция между останалите партии, които се появиха през 2021 г. 

Според Ганев на предстоящите избори може да наблюдаваме нов рекорд на ниска избирателна активност. 

Следващата конфигурация в Народното събрание ще бъде поставена пред серизоен натиск, защото има ситуации, които не търпят отлагане. 

Ганев се обърна и към кандидат-депутатът Христо Петров да назове името на агенцията, която му е искала пари срещу резултат.

Виолета Симеонова
684 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
КВАРТАЛНАТА БАТЬКА

2022.09.21 | 15:27

6
НАЧАЛНИКА У ТОЯ СВЯТ СЪМ САМО И ЕДИНСТВЕНО АЗ! ГЕГИТЕ СКОТОВЕ! ИЛИ С ГЕГИТЕ! :) youtube. com/ watch?v=G83u0fXXqOo
ТИ К ВАТА

2022.09.21 | 15:23

5
НАЛИ ВИ ГО КАЗА ПРЕДИ НЕКОЛКО! ГОДИНИ ОЩЕ :) ХВАЩАЙТЕ ГЕГИТЕ СКО ТОВЕ! ВМЕСТО ДА ДРЪНКАТЕ И ДА СЕ ОСЛУШВАТЕ!

2022.09.21 | 11:45

4
az ne razbiram do koga balgarskite oligofreni shte prodaljavat da glasuvat za edni i sahti lajci koito gi lajat vece 33 godini.

2022.09.21 | 10:11

2
КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ ВДИГА ЦЕНИТЕ И РЕВЕ ЧЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ГИ СВАЛИ. НЯМА ДА СТАНЕ! ВЪН ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ!

2022.09.21 | 10:47

3
Ам то други няма,всички са болшевишки отрочета станали крадливи капиталисти,тъй да се каже болшевишки капиталисти,взели най лошото и от двете системи,въпросът е кво правим,те няма да пуснат кокала без бой,комуниста кръв връща пара не връща.
Анониме

2022.09.21 | 09:19

1
Герб не е партия на даващите

Добави коментар

Водещи новини