Ще има ли COVID ограничения за изборите?

  • 20 септември 2022 11:05

  • 440
  • 1
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Кабинетът на Министерство на здравеопазването на служебното правителство е създал максимална възможност да се проведат изборите при минимум ограничения, това заяви пред медиите служебният здравен министър д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в.

"Реално никакви забрани не се налагат и никакви ограничителни мерки. Повечето са с препоръчителен характер", допълни ресорният министър.

Той обясни, че основното, което трябва да се спазва, е проветряване на помещенията, спазване на дистанция и дезинфекция на работните места и машините, с които се работи в изборните секции. 

Под въпрос е гласуването на изборите на всички хора под карантина

Към момента няма ограничителни мерки към гласуващите. 

По думите на министъра в момента COVID ситуацията е спокойна. 

"Няма никакво натоварване на лечебните заведения. Вече трета година сме в такава ситуация. Първата година беше по-трудно, защото лекарите в световен мащаб нямаха опит. В момента сме подсигурили системата с медикаменти. Оставихме леглата в интензивните отделения в бройка, както бяха по време на извънредната епидемиологична обстановка. Така че ние имаме пълната готовност, ако се наложи да реагираме. Силно се надявам, че дори да имаме покачване на заразените, поне нашите впечатления и тези на експертния съвет към МС са, че тежестта на заболяването няма да бъде във варианта, който беше предишните години. Но дори да се получи такава ситуацията, здравната система е подготвена, нека хората да са спокойни", посочи още Меджидиев.

Ресорният здравен министър опроверга появилите се информации и още веднъж посочи, че в училищата и детските градини няма въведени ограничителни мерки. 

Меджидиев подчерта, че никой не се подготвя да затваря учебни заведения. 

Служеният здравен министър коментира и случая с нападнатата медицинска сестра в Перник. 

Трябва да има бързи производства и сериозни законодателни промени, за да защитим персонала си, каза той. 

Медицинска сестра е била нападната в спешното отделение на болницата в Перник

Виолета Симеонова
440 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.09.20 | 13:55

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини