За 9 депутатски места от Плевенски регион се конкурират 243-ма кандидати

  • 31 август 2022 14:18

  • 138
  • 0
За 9 депутатски места от Плевенски регион се конкурират 243-ма кандидати
© Novini.bg/Canva

За девет депутатски места от Плевенски регион се конкурират 243-ма кандидати за народни представители. Те са регистрирани в 28 листи на партии и коалиции, заявили участие в парламентарните избори на 2 октомври. Това съобщи за БТА Николай Яков, председател на Районната избирателна комисия (РИК) в Плевен.

Той посочи, че две от листите са пълни, т.е. с по 18 кандидати – на ГЕРБ-СДС и ДПС. Пет партии са регистрирали листи с минимален брой кандидати – по двама, а една е с трима.

Към днешна дата имащите право на глас в област Плевен са 233 570. Сформирани са 374 секционни избирателни комисии, в които ще бъдат ангажирани 3148 членове. Яков добави, че окончателният брой секции ще стане ясен едва след като бъдат обработени заявленията за гласуване с подвижна избирателна кутия. 

ГЕРБ рекордьор по брой на жени-водачи на листи за изборите, "Възраждане" - с най-малко

Председателят на РИК–Плевен каза още, че за провеждане на пробно гласуване в областта ще бъдат предоставени 15 тестови машини. Очаква се да бъде обявен и графикът по общини, за да може избирателите да си припомнят как се гласува машинно.

Радина Лазарова
138 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини