МВнР благодари на българските общности зад граница за съдействието им при организирането на изборите

  • 22 ноември 2021 14:56

  • 704
  • 0
МВнР благодари на българските общности зад граница за съдействието им при организирането на изборите
© Булфото

Министерството на външните работи изказва своята благодарност към българските общности в чужбина за съдействието им в организирането на вота зад граница, с което бе гарантирано конституционното право на глас на българските граждани по света.

МВнР високо оценява гражданската активност и инициативност на нашите сънародници зад граница, допринесли за създаването на максимално добри условия за провеждането на честни и прозрачни избори четири пъти тази година, включително втория тур на вота за президент и вицепрезидент. 

Приключи изборният ден в Европа

На изборите на 14-21 ноември 2021 г. сънародниците ни имаха възможност да гласуват в 68 държави. Над 2500 членове на СИК зад граница бяха предложени от българските общности за изборите за президент и вицепрезидент и народно събрание на 14 ноември 2021 г. и последвалия втори тур на президентските избори. Повече от 200 представители на българските общности бяха предложени за членове на СИК в качеството си на представители на министъра на външните работи, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Благодарение и на техните усилия успешно бяха извършвани наложили се по спешност замени на членове на секционни избирателни комисии, осигурявани и оборудвани бяха помещения за 749 избирателни секции на всички континенти. Министерството на външните работи изразява увереност, че изграденото ценно партньорство с българските общности ще продължи и в бъдеще за защита на българските интереси зад граница и отстояването на доброто име на България навсякъде по света. 

Румен Радев печели убедително втори президентски мандат

МВнР благодари и на служителите на министерството у нас и в задграничните ни представителства, на логистичните ни партньори, както и на другите български институции, включили се активно с осигуряването на свои представители или технически средства за организиране на вота в чужбина.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
704 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини