Социолози: Една малка революция приключи с много политически жертви

  • 22 ноември 2021 07:31

  • 1372
  • 1
Социолози: Една малка революция приключи с много политически жертви
© Кадър - Нова телевизия

"Една малка революция приключи с много политически жертви. Сцената е пълна с "трупове". Хора в оставка, някои не влязоха в парламента, бившите управляващи загубиха голяма подкрепа. Има две оптики – на победителите и на победените. Обикновено историята запомня тази на печелившите". Това каза в ефира на Нова телевизия социологът Андрей Райчев.

Според него за „периода Борисов” било съвсем естествено сега да се говори, че е било „пъклен ад”, но това не било съвсем така. Той изтъкна заслугите на лидера на ГЕРБ и бивш премиер относно международната политика. 

ЦИК: Румен Радев печели балотажа на президентските избори

Двамата социолози са на мнение, че тенденцията за разследване на бившите управляващи ще продължи. Те се обединиха и около мнението, че атаките са били целенасочено към Борисов, а не към корупцията като цяло.

„Много зависи какъв ще бъде състава на следващия кабинет, дали хипотезата, че Бойко Рашков ще остане министър, ще излезе вярно. Но подкрепям мнението, че няма как да няма някаква реакция. Хората гласуваха за „Има такъв народ” и „Продължаваме Промяната”, защото те дадоха заявка, че ще махнат Борисов”, смята Славкова.

Калина Христова
1372 1

Коментари 1

Добави коментар
Mitaka

2021.11.22 | 12:54

1
НА ТОЯ АКО МУ ИЗСТИСКАШ ЧЕРНИЯ ДРОБ ЕДНА КОФА КАТРАН ЩЕ ПУСНЕ

Добави коментар

Водещи новини