Тази седмица новите 240 депутати може да влязат в парламента

  • 22 ноември 2021 07:20

  • 1722
  • 1
Тази седмица новите 240 депутати може да влязат в парламента
© Булфото (архив)

Тази седмица новите 240 депутати може да влязат в парламента.

Разговорите за правителство между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ", БСП и "Демократична България", вече започнаха и се очаква още утре да бъден даден старт на преговорите на експертно ниво, стана ясно вчера от изказване на Корнелия Нинова.

Депутатите избрани на две места вече заявиха коя листа предпочитат да представляват и това оформя крайния вид на новото Народно събрание.

ЦИК обяви списъка с депутатите в новия парламент

Кирил Петков и Асен Василев влизат от родните си Пловдив и Хасково и освобождават места в София за Мирослава Петрова и икономиста Борислав Антонов.

Бившият здравен министър от правителството на ГЕРБ проф. Костадин Ангелов влиза от Велико Търново. Лидерът на БСП Корнелия Нинова избира да влезе от София.

Мустафа Карадайъ ще е депутат от Шумен, Делян Пеевски ще е депутат от Благоевград, а от Велико Търново влиза Йордан Цонев. Андрей Чорбанов ще е депутат от София-област, а Антоанета Цонева от "Демократична България" влиза от Пазарджик.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов ще представлява Варна, а от 25-и МИР в София депутат става заместникът му Иво Русчев.

Радина Лазарова
1722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
стефан

2021.11.22 | 09:22

1
И защо непременно трябва да са 240!!!??

Добави коментар

Водещи новини