По-слаба активност на сънародниците ни в САЩ на балотажа

  • 22 ноември 2021 07:11

  • 211
  • 1
По-слаба активност на сънародниците ни в САЩ на балотажа
© Bulphoto/архив

Българите в САЩ гласуват на балотажа на президентския вот в 55 секции. В посолство на ъгъла между улиците "22-ра" и "Ар" в централния район Дюпон Съркъл във Вашингтон гласува една от от най-активните български общности в Съединените щати. През деня се наблюдаваше на моменти постоянен поток от групи от хора, но дългите опашки от вота преди седмица ги нямаше.

Някои от гласувалите споделиха, че очакват от победителя от вота да се справи с корупцията и да направи така, че младите хора да се завърнат в България. Други посочиха, че за президента на България е важно да е уверен в собствените си възможности и възможностите на гражданите, предаде БНР.

По неофициални данни към момента във Вашингтон са гласували около 300 души, като според членове на СИК тенденцията е за по-слаба активност от миналата седмица, когато около 600 наши сънародници дадоха гласа си.


Миналата неделя в Съединените щати като цяло рекорден брой гласоподаватели участваха в изборите "2 в 1" - над 11 500.

Последвайте канала на

Десислава Станева
211 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
"Сънародниците" ни в САЩ

2021.11.22 | 07:51

1
ако са "сънародници", да вземат да се организират и да пишат на техните "сенатори" да спрат да ни тормозят с политически натиск за признаването на македонизма.

Добави коментар

Водещи новини