Приключи предаването на изборните книжа в „Арена Армеец”

  • 22 ноември 2021 07:02

  • 495
  • 0
Приключи предаването на изборните книжа в „Арена Армеец”
©

Приключи предаването на изборните книжа в „Арена Армеец”. Обикновено в изборния ден ситуацията в залата е напрегната. Сега обаче работата на всички секционни комисии приключи в малките часове на нощта. Броени минути след края на изборния ден, първите бусове пристигнаха пред. С близо час по-рано от неделята на първия тур.   

Високата скорост се запази през цялата вечер. И на всеки час между 200 и 250 секции успяваха да приключат с предаването на протокола от машините. Този път членовете на комисиите трябваше да преброят много по-малко разписки и да ги опишат в един протокол. Което значително улесни работата им.

Около 10 вечерта пред залата се образуваха опашки, тъй като много бусове пристигнаха по едно и също време. И това обаче не доведе до напрежение. И до забавяне при отчитането. Така средно между 2 и 5 минути бяха необходими на всяка комисия, за да отчете резултата си. 

ЦИК: Румен Радев печели балотажа на президентските избори

Грешките в протоколите също бяха по-малко. Изборният маратон приключи около 1.30 часа след полунощ, когато и последните секции предадоха протоколите си. С това комисиите подобриха рекорда от юли – когато работата в "Арена армеец" приключи за малко повече от 6 часа. 

Последвайте канала на

Калина Христова
495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини