С празни секции и ниска избирателна активност приключи изборният ден в Турция

  • 21 ноември 2021 21:00

  • 688
  • 1
С празни секции и ниска избирателна активност приключи изборният ден в Турция
© Булфото архив

С празни секции приключи изборният ден в Турция. Вторият тур на президентските избори беше в пълен контраст с вота две в едно миналата неделя – избирателната активност е три пъти по-ниска. Малко над 21 600 души са гласувалите в Бурса и в района на Истанбул, където са 73 от всички 126 секции в Турция.

12 071 са гласувалите в 38-те секции в района на Истанбул, сочат данните в края на изборния ден. Броят на далите своя вот в 35-те секции в Бурса е 9 595.

Румен Радев печели убедително втори президентски мандат

За сравнение миналата седмица броят на гласувалите към този час беше над 55 хиляди души. В последните минути на изборния ден секциите в Авджълар бяха посетени от избран за депутат в ролята на наблюдател за изборни нарушения, но вместо да установи такива, той беше единственият, който гласува в този момент, предаде БНР.

В двете секции в Авджълар с общо 4 машини броят на гласувалите за деня беше общо под 600, преди седмица далите своя глас бяха над 1400  души.

Заради ниската избирателна активност и тъй като вотът тази седмица е само за президент се очаква бързо отчитане на гласовете, не е ясно само колко време ще се чака потвърждение от ЦИК за закриване на секциите. 

 

Мая Йорданова
688 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
*:*:*

2021.11.22 | 10:17

1
Ха, ха, ха, няма го вашия, а?...Българският народ, няма да допусне вие да го управлявате...

Добави коментар

Водещи новини