Ройтерс за президентските избори: Радев печели с антикорупционното си послание

  • 21 ноември 2021 20:50

  • 2831
  • 3
Ройтерс за президентските избори: Радев печели с антикорупционното си послание
© Булфото (архив)

Българският президент Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е напът да спечели с голяма преднина втори мандат, съобщава Ройтерс и откроява подкрепата на българските избиратели за силното му послание за борба с корупцията.

Съобщавайки за резултатите от две екзитпол проучвания от днешния вот - 64-66 процента за Радев и 32-33 на сто за Анастас Герджиков, агенцията отбелязва рекордно ниската избирателна активност на втория тур на президентските избори и пише за широкото недоволство от високите нива на корупция, сложило през април край на продължилото едно десетилетие управление на бившия премиер Бойко Борисов и довело до победа на парламентарните избори на нова антикорупционна партия.

В България президентът има предимно представителни функции, но има възможност да оказва силно влияние на общественото мнение и играе важна роля при политически кризи, когато може да назначава служебни кабинети, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Румен Радев печели убедително втори президентски мандат

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2831 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Глупости

2021.11.21 | 22:05

2
Тоя педали ройтерски не знаят какъв е Радев. Той е проклятието на България. Но сме си го заслужили. За народа прост щастие ...друг път.
Кк

2021.11.21 | 22:09

3
Тъжен ден за България Демокрацията е в опасност червената олигархия пасмина атакува Бог да пази България
Viarnoe

2021.11.21 | 21:06

1
Заслужават да ви надупкат с 4 доза И тока да ви вдигнат

Добави коментар

Водещи новини