Технически проблеми в избирателни секции в Русе

  • 21 ноември 2021 16:02

  • 225
  • 0
Технически проблеми в избирателни секции в Русе
© Булфото архив

Изборите в Русенска област са белязани от технически проблеми.

В Глоджево тази сутрин една от машините не стартира. Оказа се, че четецът не разпознава картите. Изпратените на място техници не успяха да отстранят повредата и след разрешение от ЦИК се наложи в тази секция да се премине към гласуване с хартиени бюлетини. Избирателите в Глоджево обаче останаха доволни от този факт, защото признават, че се притесняват да гласуват с електронните устройства.

Избирателната активност в Русенско е с два процента по-висока от първия тур

Заместник-председателят на избирателната комисия Юмгюл Яшарова първа открива техническия проблем с машината, защото се опитала да гласува веднага след отварянето на секцията.

"С карта номер едно машината не се отвори, не реагираше даже на това, че приема картата, не се чуваше това чукване. С карта номер две пробвах по същия начин. Изчаках, пробвах и с карта номер три и това не се случи", казва Яшарова пред БНТ.

Докато се получи разрешение от ЦИК за гласуване с хартиени бюлетини, изборният ден в тази секция е закъснял с около час и половина. А избирателите, дошли да гласуват, са си тръгнали. От секционната комисия отчитат ниска избирателна активност.

Към 11:00 часа тя е била едва 4 процента.

Мая Йорданова
225 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини