СИК в село Бело поле сезира ЦИК заради хилядите македонци в избирателните списъци

  • 21 ноември 2021 13:31

  • 890
  • 0
СИК в село Бело поле сезира ЦИК заради хилядите македонци в избирателните списъци
© Булфото

Секционната комисия  от благоевградското село Бело поле подаде сигнал  до Централната избирателна комисия  за продължаващия от години проблем  с избирателните списъци, в които са записани  хиляди  гласоподаватели с македонско и българско гражданство. 

Миналата неделя, на 14 ноември, в село Бело поле са гласували  едва 210 човека, а  в избирателния списък са 8300 гласоподаватели, което е недопустимо и създава сериозни проблеми  при получаването и предаването на изборните книжа, категорични са  от СИК.

И още от секретаря  на комисията Радослав Богданов:

"Как се търси по списък един избирател между 8293 човека ? Това физически е невъзможно. Абсурди на абсурдите.  Списъкът трябва да се раздели на две - местните избиратели и избирателите с двойно гражданство".

Сигналът е подаден на  телефона за нередности в ЦИК, а малко по-късно  в РИК-Благоевград беше входирана и писмена жалба.  Ръководството на РИК изрази солидарност с  протеста на  хората.

Гласоподавател от село Коньово е гласувал повторно с личната карта на съпругата си

Радослав Митрев и  Йордан Симонски:

"Трябва да се направи по този въпрос, но това не е наша работа. ЦИК най-после трябва да бъде сезирана и да вземе отношение.  Македонските граждани не идват да гласуват тук и мисля, че може да се намери компромисно решение. Хората са прави да искат това нещо".

Теодора Александрова
890 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини