Във Видинско в две общини днес се гласува изцяло с бюлетини

  • 21 ноември 2021 10:04

  • 182
  • 0
Във Видинско в две общини днес се гласува изцяло с бюлетини
© Булфото

Във Видинско в две от общо 11 общини днес се гласува изцяло с бюлетини, каза председателят на Районната избирателна комисия /РИК/ - Видин Павел Петков. Общият брой избирателни секции във Видинско е 258, включително изградените подвижни секции и тези в домовете за хора с увреждания, припомни Петков. С машини ще се гласува в 128 избирателни секции, уточни Павел Петков. С хартиени бюлетини ще гласуват в общините Чупрене и Бойница.

В най-малката община във Видинска област Бойница днес право на глас имат 746 избиратели по списък в пет секции, гласуват с хартиена бюлетина, тъй като в нито една от секциите няма над 300 избиратели по списък, допълни Петков. Същото важи и за община Чупрене, където днес право да гласуват имат 1418 избиратели, които гласуват с бюлетини в 10 избирателни секции.

Първи проблеми: На места машините не сработиха, а членове на СИК се оказаха с COVID

В община Видин има най много машини - 94, следва община Белоградчик с осем машини, Димово и Брегово - по шест, Кула - пет, Ружинци - четири, по две машини има в общините Ново село и Грамада, и една - в община Макреш. Едната от машините в Кула е излязла от строя и там са преминали да гласуват с бюлетини, каза още Петков. В област Видин по предварителни списъци на настоящите избори право на глас имат 85 177 избиратели.

Теодора Александрова
182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини