Всички секции в област Враца са отворени, изборният ден започна нормално

  • 21 ноември 2021 09:44

  • 103
  • 0
Всички секции в област Враца са отворени, изборният ден започна нормално
© Булфото

Изборният ден в област Враца започна нормално, като всички избирателни секции са отворили, а машините за гласуване са се включили без проблеми, съобщи за БТА Красимир Колев, говорител на Районната избирателна комисия /РИК/.

Общо в областта за втория тур на изборите за президент и вицепрезидент са открити 330 секции. Както и на първия тур, в 231 от тях ще се гласува с машини, като в някои машините са две. Общият брой на машините се запазва и за балотажа на президентските избори, уточни говорителят на РИК-Враца.

Същият е броят от общия на подвижните секционни избирателни комисии - 24. Те посещават по домовете хората с трайни увреждани, които не могат да достигнат до изборните места. Шест подвижни кутии - по две във Враца и Бяла Слатина и по една - в Мездра и Козлодуй, са предвидени за гласуването на поставените под карантина или в изолация заради COVID-19.

България избира днес на балотаж следващия си президент

Допълнителни секции са разкрити в многопрофилните болници във Враца и Бяла Слатина, в Комплексния онкологичен център и в Специализираната болница за рехабалитация на белодробни болести в Роман. Секции за гласуване ще има в домовете за стари хора във Враца и селата Липница и Хайредин, както и във Врачанския затвор.

Общо 160 107 са избирателите в област Враца, включени в първоначалните избирателни списъци за втория тур на президентските избори, допълниха от РИК-Враца. Това е с над 4000 повече имащи право на глас в сравнение с първия тур.

Весела Найденова
103 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини