Спокойно е започнал изборният ден в област Благоевград

  • 21 ноември 2021 09:25

  • 146
  • 0
Спокойно е започнал изборният ден в област Благоевград
© Булфото

Спокойно е започнал вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент в област Благоевград, съобщи за БТА говорителят на Районната избирателна комисия /РИК/ Радослав Митрев.

В 572 секции гласуват днес избирателите на теорията на Първи МИР - Благоевград, които са около 316 600. В 123 секции се гласува с хартиени бюлетини. Секциите с машинно гласуване са 449, в 120 от които има по две машини.

В област Благоевград машините за гласуване са 569. Само една не работи до момента, тя е в 14-ата секция в Добринище. Там е предвидено гласуване с две устройства и на този етап не се налага преминаване към гласуване с хартиени бюлетини, посочи Радослав Митрев.

Четирима членове на СИК на територията на областта не са се явили тази сутрин в изборните помещения. Изчаква се да бъдат подменени с други до 9.00 часа, в противен случай комисията ще продължи работа в намален състав, допълни говорителят на РИК - Благоевград.

България избира днес на балотаж следващия си президент

Осем са секциите за гласуване на карантинирани лица. Те са в общините Благоевград, Гоце Делчев, Петрич, Разлог, Сандански, Сатовча и Симитли.

Новокарантинирани избиратели между първи и втори тур също могат да гласуват в тях. За да упражнят вота си е достатъчно се свържат със службите ГРАО в съответните общини, прави се бърза проверка и те ще бъдат посетени на място от подвижна секционна комисия, каза още говорителят на РИК - Благоевград.

Последвайте канала на

Весела Найденова
146 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини