МВР: Вторият тур на изборите започна спокойно

  • 21 ноември 2021 09:25

  • 165
  • 0
МВР: Вторият тур на изборите започна спокойно
© Булфото (архив)

Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент започна в 7.00 часа, в спокойна обстановка. Няма данни за нарушения към момента, съобщиха от МВР.

Без тежки инциденти мина и нощта преди балотажа. До този момент не са регистрирани сигнали за тежки престъпления. Няма данни и за нарушения на сигурността на секциите.

„Тренд”: 1,4% е избирателната активност към 8 часа

От МВР припомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

От ведомството посочват още, че в МВР работи денонощна телефонна линия - 02/90 112 98, на която гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления във връзка с изборния процес. Сигнали могат да бъдат подавани и на e-mail izbori2021@mvr.bg 

В днешния ден служителите на секторите "Български документи за самоличност" в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР ще работят от 8.30 до 19.00 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. Удостоверението може да послужи само пред СИК и е валидно за изборния ден.

Издадените удостоверения за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание проведени на 14 ноември 2021 г. са невалидни.

Радина Лазарова
165 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини