Изборният ден започна спокойно в Габровско, 233 секции са отворени навреме

  • 21 ноември 2021 09:17

  • 115
  • 0
Изборният ден започна спокойно в Габровско, 233 секции са отворени навреме
© Булфото

Изборният ден започна спокойно в Габровско, 233 секции са отворени навреме, няма възникнали проблеми, включително и с машините за гласуване. Шестима членове на секционни избирателни комисии не са се явили навреме и са заместени. Това съобщи Мария Недева, председател на Районната избирателна комисия /РИК/.

В Седми габровски избирателен район, включващ областния град и общините Севлиево, Трявна и Дряново, на втория тур на президентския вот право на глас имат 104 376 избиратели. Общо десет избирателни секции в четирите общини има в лечебни заведения, в домове за стари хора и други специализирани институции за социални услуги. Три са подвижните секции в общините Габрово и Севлиево, други две подвижни секции ще има за избирателите, поставени под задължителна карантина или изолация, съгласно Закона за здравето.

Изборният ден в област Плевен започна спокойно, 402 са секциите за гласуване

Машинно гласуване ще има в 157 секции, като в седем секции в Габрово и в четири секции в Севлиево ще има по две машини. Над 1700 са членовете на секционни комисии, които ще работят по места днес, в деня на вота.

Теодора Александрова
115 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини