Балотажът в област Хасково започна спокойно

  • 21 ноември 2021 08:34

  • 226
  • 0
Балотажът в област Хасково започна спокойно
© Булфото

Вторият тук на изборите за президент и вицепрезидент в област Хасково започна спокойно и нормално, като в момента се събира информация от 11-те общини в областта, съобщи зам.-председателят на 29-ата Районна избирателна комисия /РИК/ Десислава Филипова - Рангелова.

В Хасково машината в 83-та секция е дала неотстраним дефект и затова подготвяме решение за преминаване към ръчно гласуване, каза Рангелова. По нейни думи между двата тура има между 50 и 60 решения на РИК за смяна на по няколко членове на секционни комисии.

България избира днес на балотаж следващия си президент

На територията на избирателния район 232 337 души са с право на глас. Вотът ще бъде произвеждан в 487 активни секции. Няма закрити секции от вота на 14 ноември. В 347 ще се гласува машинно, като в 50 секции ще има по две устройства. В останалите 140 секции вотът ще е на хартия. Подвижните секционни избирателни комисии /ПСИК/ за карантинирани са три - в Хасково, Димитровград и Свиленград. Още 12 в областта са ПСИК за хора с увреждания и трудноподвижни. Над 3820 души е изборната администрация.

На първия тур на президентския вот избирателната активност в региона бе 37,23 процента. Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова събра най-много - 54,40 процента от предпочитанията на избирателите. Двойката Анастас Герджиков - Невяна Митева-Матеева бе втора като спечeли доверието на 18,51 процента от гласоподавателите, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини