Спокойно започна изборният ден в област Разград

  • 21 ноември 2021 08:27

  • 138
  • 0
Спокойно започна изборният ден в област Разград
© Булфото/архив

Навреме, спокойно и без нарушения започна изборният ден в Разградска област, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия Хубан Соколов. По думите му, засега не са получени сигнали за проблеми с машините за гласуване.

В област Разград право на глас в днешния балотаж за президент и вицепрезидент имат 132 745 избиратели. Те могат да упражнят своя вот в 238 секционни избирателни комисии. Три подвижни секции ще осигуряват правото на глас на избиратели под карантина или поставени в изолация. Те ще обслужват общините Разград, Кубрат и Исперих. Пациентите, настанени в болниците в Разград и Исперих, както и тези в ковид отделенията ще могат да гласуват в разкритите в двете лечебни заведения секционни комисии.

България избира днес на балотаж следващия си президент

На втория тур на изборите за президент и вицепрезидент чрез специализирано машинно устройство ще се гласува в 167 секции в областта.

Говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева съобщи, че охраната на изборните помещения през изминалата нощ е преминала спокойно.

За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани всички служители от структурите на полицията и пожарната.

Служителите на звената "Български документи за самоличност" в региона издават и в днешния ден удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас. В дните от 16-и до 19 ноември са издадени 44 удостоверения, а в деня за размисъл нито един гражданин не е пожелал да се сдобие с такъв документ.

Последвайте канала на

Весела Найденова
138 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини