Изборният ден в Русенско започна в спокойна обстановка

  • 14 ноември 2021 09:34

  • 164
  • 0
Изборният ден в Русенско започна в спокойна обстановка
© Bulphoto/архив

Изборният ден в Русенско започна в нормална и спокойна обстановка. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град, предаде БТА.

Охраната на изборните помещения, извършена от служителите на МВР през нощта, е протекла нормално. При отварянето на секциите няма данни за прояви или инциденти, които биха застрашили нормалното протичане на изборния процес в областта.

В изборния ден МВР осъществява само външна охрана на секциите. Служителите на полицията могат да влизат в тях само при необходимост за възстановяване на реда, след искане от председателя на съответната избирателната комисия.

Законът забранява в изборните помещения да бъдат допускани въоръжени, носещи предмети опасни за живота и здравето хора, както и в нетрезво състояние. Забранено е и паркирането на автомобили в непосредствена близост до секционните помещения.

Служителите на сектор "Български документи за самоличност" и районните управления в областта ще съдействат на българските граждани без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас. Гишетата в паспортните служби ще работят от 8,30 до 19,30 часа днес.

Последвайте канала на

Десислава Станева
164 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини