В Пазарджишка област изборният ден е започнал нормално

  • 14 ноември 2021 09:08

  • 174
  • 0
В Пазарджишка област изборният ден е започнал нормално
© Булфото/архив

В Пазарджишка област изборният ден е започнал нормално, съобщи за БТА говорителят на Районната избирателна комисия Антони Върбев.

Всички секции са отворени навреме. На места има неявили се членове на комисии, които в момента се заменят.

Общо 238 145 избиратели в областта днес ще могат да упражнят правото си на глас в изборите за народни представители и за президент и вицепрезидент.

Избори 2 в 1: Гласуваме за президент и нов парламент

Върбев съобщи още, че с решение на РИК - Пазарджик, в секция 5 в гр. Стрелча вместо машинен, вотът ще бъде с хартиени бюлетини, тъй като при инсталирането на машината вчера устройството не е проработило. Така броят на секциите в областта, в които ще се гласува с бюлетини, става 31. В останалите 319 вотът ще е машинен, а в 84 от тях - са разположени по две машини, уточни говорителят на РИК-Пазарджик.

Над 600 служители на МВР ще следят за нормалното протичане на изборния ден в региона, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пазарджик.

Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления, мобилни екипи за проверки на сигнали, групи за осъществяване на ефективен информационен обмен с МВР, ДАНС, РИК, областната и общинските администрации, с окръжната и районната прокуратура в областта.

Последвайте канала на

Весела Найденова
174 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини