Емил Войнов: Ръчното броене на разписките не обезсмисля машинното гласуване

  • 13 ноември 2021 09:28

  • 968
  • 10
Емил Войнов: Ръчното броене на разписките не обезсмисля машинното гласуване
© Булфото/архив

ЦИК реши вчера, че 100% от разписките от машинния вот в страната и в чужбина ще се броят ръчно.

Зам.-председателят на ЦИК Емил Войнов уточни в студиото на „Тази събота“ по БТВ, че преди около 2 седмици, когато бяха приети методическите указания, ЦИК също взе решение в 100 процента от СИК да се броят разписките от машинното гласуване, но ВАС го отмени и след това се взе решението да се броят в 30 процента.

ЦИК ще брои 100% от контролните разписки от машинния вот

„Защо вчера решихме така – машинното гласуване е сигурно, защото ЦИК е предприела всички необходими действия, за да гарантира, че вотът на избирателите ще бъде отчетен точно. Но всички виждаме как в последния месец в общественото съзнание се насажда, че може да има манипулации, виждаме как се появиха някакви нови машини, които „Сиела“ е внесла и въпреки че са запечатани, под охрана, продължават спекулациите как ще се промени вотът от гласуването“.

Днес е ден за размисъл, предизборната агитация е забранена

По думите на зам.-председателя на ЦИК не се обезсмисля гласуването с машини, защото резултатите се отчитат след сваляне от записващото техническо устройство. Преброяването на контролните разписки само ще помогне всеки избирател да се убеди, че резултатът, който е свален от техническия носител, е идентичен с контролните разписки.

Последвайте канала на

Весела Найденова
968 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
МИСЛЕТЕ ХОРА

2021.11.13 | 18:39

10
Хора - утре е много ама много важен ден. ще трябва да избираме между развилнялият се Сатрап - Българоубиец, масон и разединител на нацията, прегазил с подкованите си чизми многократно основния закон водещ ни към червена милиционерска диктатура и ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦА, ДЕМОКРАТ И ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА ПРОФ. ГЕРДЖИКОВ. ХОРА - МИСЛЕТЕ В КАКВА СТРАНА ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ И ДАЛИ ОТНОВО ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ЗАД ТЕЛЕНА ОГРАДА КАТО ОВЦЕ ЗА СТРИГАНЕ И КЛАНЕ. МИСЛЕТЕ ХОРА ДНЕС - ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО.
ХОРА МИСЛЕТЕ

2021.11.13 | 18:38

9
Ами Българоубиеца Радев си е приготвил едни машинки дето са като "едноръките бандити" т.е. ротативки дето винаги печелят за собственика си - разбирай Българоубиеца Радев. Е ако не стане задължително броенето на разписките тук и в ЧУЖБИНА ще си имаме завинаги един Българоубиец за Сатрап и собственик на държавата в която ние ще бъдем овце за колене и стригане. МИСЛЕТЕ ХОРА - ПОСЛЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО.
за брадите, кривите носове и подлеците

2021.11.13 | 18:37

7
Ами сега като се броят разписките т.нар. социолози ще трябва да си променят доста прогнозите щото това което даваха беше на база манипулирания софтуер от IT тата тна Де Бъ. Като се броят реално разписките нещата ще изглеждат по коренно различен начин и мутрите на Чушкопека са извън парламента като същото може да се окаже валидно и за мекеретата на Мазньока Ристьо. За това сега реват като изнасилени щото сега ще се види цялата фалшификация на софтуера. БОЙКО БЕШЕ ПРАВ КАТО КАЗА, ЧЕ МАЧЪТ Е СВИРЕН АМА СЕГА НАМЕРИ НАЧИН ДА ВЗЕМЕ СВИРКАТА НА СЪДИЯТА. БРАВО БОКО - ТИ СИ ГЕНИЙ
ШИБАНИ ФАЛШИФИКАТОРИ

2021.11.13 | 18:38

8
Четох пост на Николай Бареков КОЙТО МЕ ПОТРЕСЕ - А ТОЙ ОБИКНОВЕННО Е МНОГО ДОБРЕ ИНФОРМИРАН ЗА МРЪСОТИИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ - в който той казва, че вече над 1000 машини изени в чужбина са настроени да изкривяват изборните резултати с 10% в полза на Радев, Киро Фалшификатора и любовницата на Спецов - Асен Василев, Мазника Христо Иванов - Дългоноско и Мая Чушкопека. Освен това хванатите 378 нови нелегални машини, 16 000 флашки и 600 фалшиви карти за гласуване също допринасят за една честност здраве му кажи. ЗА ТОВА ЯВНО СЕ РАЗНЕСЕ ТОВА КВИЧЕНЕ ОТ ТЯХНА СТРАНА ПРОТИВ БРОЕНЕТО НА РАЗПИСКИТЕ И СРАВНЯВАНЕТО ИМ С ПРОТОКОЛИТЕ ОТ МАШИНИТЕ. ТОВА ДА ВИ НАПОМНЯ ЗА КОСТИНБРОДСКАТА ПОМИЯ ЗАБЪРКАНА ОТ МАЯ МАНОЛОВА? СЕГА ОБАЧЕ ИМАМЕ ХАРВАРДСКИ ВЪЗПИТАНИЦИ СЪС СЪВРЕМЕННО МИСЛЕНЕ. ЗА ТЯХ КОСТИНБРОДСКАТА АФЕРА Е ПРИМИТИВИЗЪМ ХАРАКТЕРЕН ЗА ПРИМИТИВНИЯ УМ НА МАНОЛОВА - СЕГА ВРЕМЕТО Е ДИГИТАЛНО И ИЗБОРНИТЕ ИЗМАМИ СА ДИГИТАЛНИ. ВСИЧКО С ВРЕМЕТО СИ - КАКТО СЕ КАЗВА. АЗ ОБАЧЕ СИ СПОМНЯМ ЕДНА РИМСКА ПОГОВОРКА - О, ВРЕМЕНА, О НРАВИ. ТОВА ЛИ Е НОВИЯ МОРАЛ НА ПОЧТЕННИТЕ ПИТАМ АЗ И ОТГОВОР СЕ НАЛАГА САМ.

2021.11.13 | 13:06

6
А защо освен изисканите 2 бр.флаш памет към всяка машина,ЦИК са поръчали още 2000 флаш памет ,за какво им са?Това е официална заявка от 13.10..Отделно и по 5 смарт карти към всяка машина?
.

2021.11.13 | 12:28

5
Като погледнах снимката си викам "какви са пък тия котаци бре"?! :)
Да бе, да...

2021.11.13 | 10:22

1
Наведохте се на тиквите и депесето, които искат да се бройка, за да може грешките на СИКовете да са повод за още месеци лъжи и пропаганда.
долния,

2021.11.13 | 10:53

4
от люлякова градина 19 ли пишеш?

2021.11.13 | 10:24

2
Много ясно,ше ви пръцаме гяури уахахахах

2021.11.13 | 10:49

3
Да са честни изборите е ВАЖНО!

Добави коментар

Водещи новини