Пробно гласуване с машини организират в Търговище

  • 09 ноември 2021 10:43

  • 760
  • 2
Пробно гласуване с машини организират в Търговище
© Булфото (архив)

Пробно гласуване с машини ще се проведе на 11 ноември в град Търговище.

Устройствата ще бъдат разположени пред Центъра за административно обслужване на Общината и пред МБАЛ-Търговище, в интервала от 9.00 ч. до 13.00 ч. , информират от пресцентъра на Общината.

В област Търговище: 123 кандидати ще се състезават за 4 депутатски места

Представители на Районната избирателна комисия ще разясняват на всички желаещи граждани как да използват машините. Гласуването е анонимно. Ще се използва електронна бюлетина, без реални политически партии, коалиции и кандидати.

Също в четвъртък, в Община Търговище, ще се проведат и обученията на членовете на секционните избирателни комисии. Това ще се случва по график, който е изпратен до местните структури на политическите сили и е публикуван в сайта на администрацията.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
760 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.11.09 | 12:37

2
Ето един елементарен пример. За простота се предполага, че разглеждаме една машина, на която гласуват един след друг трима избиратели (Иван, Драган, Петкан). Гласува се за 3 партии (П1, П2, П3). Пример 1: По-прост вредоносен софтуер Той винаги отнема гласа от всеки втори избирател и го приписва на П3. Издава обаче верни контролни разписки, т.е. вярно отразяващи реалното разпределение на гласовете в паметта на машината, съгласно нормативните изисквания. (За „вярно“ се приема състоянието на паметта на машината, което се отразява в Протокола, съгласно нормативните изисквания. Това няма общо с желанието на гласоподавателя.) 1. Иван гласува за П1, получава контролна разписка за П1, машината отчита 1 глас за П1. 2. Драган гласува за П2, получава контролна разписка за П3, машината отчита 0 гласа за П2. 3. Петкан гласува за П3, получава контролна разписка за П3, машината отчита 2 гласа за П3. Резултати: 1. Протоколът за броя гласували отчита 3 избиратели. 2. Протоколът от машината отчита: П1 – 1 глас, П2 – 0 гласа, П3 – 2 гласа, всичко 3 гласа. 3. Драган гласува за П2, НО получава контролна разписка за П3… Стоп, измама! (залавя се в момента) Пример 2: По-сложен вредоносен софтуер Той също отнема гласа от всеки втори избирател и го приписва на П3. Издава обаче една невярна контролна разписка (на Драган), като показва желаното от избирателя разпределение, вместо реалното разпределение на гласовете в паметта на машината. 1. Иван гласува за П1, получава контролна разписка за П1, машината отчита 1 глас за П1. 2. Драган гласува за П2, получава контролна разписка за П2, машината отчита 0 гласа за П2. 3. Петкан гласува за П3, получава контролна разписка за П3, машината отчита 2 гласа за П3. Резултати: 1. Протоколът за броя гласували отчита 3 избиратели. 2. Иван, Драган и Петкан получават контролни разписки съответно за П1, П2, и П3 (точно както са гласували). 3. Протоколът от машината отчита: П1 – 1 глас, П2 – 0 гласа, П3 – 2 гласа, всичко 3 гласа. НО П2 има 0 гласа, а пък Драган има контролна разписка за П2… Стоп, измама! (залавя се след края на изборния процес и издаване на машинния Протокол)
Анонимен

2021.11.09 | 11:43

1
Внимание ! ИТН е всъщност ДПС2 !

Добави коментар

Водещи новини