В РИК в Силистра са доставени бюлетини за предстоящите избори

  • 09 ноември 2021 09:51

  • 574
  • 0
В РИК в Силистра са доставени бюлетини за предстоящите избори
© Булфото (архив)

В Районната избирателна комисия/РИК/ в Силистра са доставени бюлетини за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за народни представители, съобщиха от Областната администрация в Силистра, където се помещава комисията.

Получени са по 117 700 бюлетина за всеки от двата избора, се казва в съобщението.

Представиха членовете на Инициативния комитет "Радев-Йотова" в Силистра

Според предварителните разпоредби те ще бъдат раздадени по общини в четвъртък - 11 ноември. Това ще става по определен график. Първо ще бъдат получени от най-голямата община - Силистра.

По данни на РИК 229 е общият брой на секциите за гласуване в седемте общини на Силистренска област. От тях 8 са подвижни секции за хора със затруднения. В 54 секции избирателите ще гласуват само на хартия.

Машинно гласуване ще има в 175 секции, като в 35 от тях машините ще са по две. Засега не е известен броят за гласуване в "ковид-секции", тъй като се уточнява списъкът на гласоподавателите, за които те са предназначени.

С участие на представители на Районна избирателна комисия за 20-и многомандатен избирателен район Силистра в населени места в областта продължават демонстрациите за пробно гласуване със специализирани устройства за гласуване с инсталирана демо версия, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини