Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева посети мястото на закъсалия "Вера Су"

  • 19 октомври 2021 15:47

  • 1202
  • 4
Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева посети мястото на закъсалия "Вера Су"
©

Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева промени извънредно програмата си и отиде лично да огледа претоварването на опасното съдържание от кораба "Вера Су" днес. Тя е родом от Добрич и е получила десетки обаждания от притеснени близки, приятели, рибари и земеделци, които ежедневно алармират за замърсяването на морето.

,,Максимално бързо държавата трябва да вземе мерки за решаване на този екологичен проблем. Опасният товар не само ще унищожи природата, която е защитена в тази част. Но вече застрашава поминъка на местните и ще съсипе бизнеса и туризма'', каза Невяна Митева от Камен бряг.

Искаме спешни мерки за Добруджа, искаме спешни мерки за Яйлата, искаме спешни мерки във връзка с този кораб и тази екологична бомба, призова тя.

Министър Алексиев: България няма нужда сама да си създава екокатастрофа

Невяна Митева призна, че усеща Добруджа като лична кауза и е дошла, за да подкрепи добруджанци, защото "аз съм една от тях и съм тук, за да бъда с тях".

Звънят ми приятели рибари и плачат, че сега е моментът за най-хубавия и качествен риболов, на най-добрe отгледаните различни видове риби. Но не могат да ловят риба, тя се съсипва, просто изчезва и гине. Хората тук се чувстват изоставени,защото близо месец не се предприемат адекватни действия, а водата вече се замърсява и отравя, сподели тя.

Апелът ѝ е спешно да се претовари опасното съдържание на кораба и отговорните лица да вземат мерки за намаляване на замърсяването преди да е станало фатално късно за природата.

Кандидатурите за вицепрезидент на Невяна Митева и за президент на проф. Анастас Герджиков са издигнати от Инициативен комитет от 67 изтъкнати българи от различни сфери на обществения живот.

Последвайте канала на

Novini.bg
1202 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.10.19 | 16:37

2
На добър час госпожо полковник - бъдещ вице п.р.е.з.и.д.е.н.т. На добър час. Умна, интелигентна, спортистка, отлична майка, с здраво семейство - НЕ РАЗВЕДЕНА КАТО М.У.Н.Ч.О, достигнала до звание полковник, спортно изглеждаща за разлика от разплулата се от преяждане, препиване и мързел Й.о.т.о.в.и.ц.а. Дала сте толкова много за Р.о.д.и.н.а.т.а. Очакваме от вас да излекувате раните по снагата и нанесени от развилнялият се фатмак - диктатор. УСПЕХ, УСПЕХ, УСПЕХ.

2021.10.20 | 01:58

4
голямо браво.проблемите са тук а не на ;черни връх; браво
georgi

2021.10.19 | 18:55

3
Krasiva ,umna zena...
архивар

2021.10.19 | 16:09

1
Бившият въздушен командир Д. Георгиев-Кмета, я въвел в дебрите на авиаторството и на любовта.

Добави коментар

Водещи новини