В Ямбол в предизборната надпревара влизат 80 мъже и 43 жени

  • 13 октомври 2021 14:40

  • 174
  • 0
В Ямбол в предизборната надпревара влизат 80 мъже и 43 жени
© Булфото (архив)

Общо 123 кандидати за народни представители ще се съревновават за четирите депутатски места от 31-ви Ямболски МИР в 47-то Народно събрание. В листите влизат 80 мъже и 43 жени. Това съобщи на брифинг говорителят на Районната избирателна комисия Мариана Гърдева.

Сред водачите са трима юристи, актьор, заместник-председател на парламента, финансов министър и областен управител на Ямбол.

ДБ обяви водачите на листите си

Листата на "Изправи се. БГ! Ние идваме!" повежда Минчо Спасов.

От "Има такъв народ" залагат за трети път на юриста от Бургас Златомира Мострова да води листата в Ямболска област.

Адвокат Мирослав Иванов от Софийската колегия е водачът на "Продължаваме промяната" в Ямбол.

Начело на "БСП за България" в 31-ви МИР за пореден път е Кристиан Вигенин, но този път зам. - председателят в 45-то и 46-то Народно събрание води и листата в Пловдив - град.

Доскорошният областен управител на Ямбол Димитър Иванов, както и на вота на 11 юли, повежда листата на коалицията "ГЕРБ - СДС".

Актьорът Веселин Калановски за трети път тази година е изборът за водач на "Демократична България - Обединение" в избирателния район.

От ДПС залагат на бившия финансов министър Петър Чобанов да води листата в Ямболска област. Движението издига за втори път Чобанов за водач тази година.

Каракачанов повежда листите на ВМРО в 25 МИР София и във Варна

Водач на депутатската листа на ВМРО - БНД е Мария Цветкова. Тя участва и като кандидат за вицепрезидент на предстоящите избори "две в едно" на 14 ноември.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
174 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини