Кандидат-депутати от 27 партийни листи се включват в предизборната надпревата в област Смолян

  • 13 октомври 2021 09:49

  • 98
  • 0
Кандидат-депутати от 27 партийни листи се включват в предизборната надпревата в област Смолян
© Булфото (архив)

Районната избирателна комисия в Смолян регистрира 27 листи с кандидат-депутати, състезаващи се за четири мандата. Голяма част от имената в листите са непопулярни и дори непознати, включвайки се премиерно в предизборни битки.

Дори системните партии обновяват списъците с претенденти за народни избраници. От четиримата досегашни депутати от Смолянски регион Мика Зайкова /ИТН/ и Хайри Садъков /ДПС/ оглавяват отново листите на издигналите ги за пореден мандат партии.

Каракачанов повежда листите на ВМРО в 25 МИР София и във Варна

Бившият депутат д-р Красимир Събев е начело на листата на ГЕРБ за Смолян. Сред кандидатите на партията са бившият областен управител Недялко Славов и неговият заместник Адриян Петров. БСП издига листа с водач Емил Хумчев. Зарко Маринов, собственик и главен редактор на регионалния вестник "Отзвук" е начело на листата на "Демократична България". Сред кандидатурите на ДБ е и бившият заместник-министър на МВР Кирил Хаджихристев.

Листата на коалицията "Изправи се БГ! Ние идваме!" отново се оглавява от ветеринарния лекар Димитър Пампоров.

Новата формация "Продължаваме промяната" издига кандидатска листа с водач Михал Камбарев.

От публично разпознаваемите лица се откроява Борислав Киряков. Някогашният национален шампион в алпийските ски е начело на листата на "Атака". Христо Смоленов е първи в листата на ВМРО-БНД.

ДБ обяви водачите на листите си

За визитките и биографиите на повечето от претендентите за четирите депутатски места, избирателите се ориентират в началото на предизборната кампания основно по профилите им в социалните мрежи. Остава вероятността и самата кампания да се превърне във виртуален дебат, не само заради пандемията.

Радина Лазарова
98 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини