Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си във Велико Търново и Пазарджик

  • 11 октомври 2021 14:21

  • 488
  • 0
Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира листата си във Велико Търново и Пазарджик
© ПП ГЕРБ

Коалиция ГЕРБ – СДС регистрира своите кандидати за народни представители в Четвърти многомандатен избирателен район – Велико Търново. В Районната избирателна комисия документите за листата бяха внесени от областния координатор на ГЕРБ в старата столица Даниел Панов.

Начело е хирургът и здравен мениджър проф. д-р Костадин Ангелов, който бе народен представител в последните два парламента от Великотърновски регион. Проф. Ангелов е сред най-активните посланици на ваксинацията срещу Covid-19.

Хората, които коалиция ГЕРБ-СДС номинира за 47-о Народно събрание, са с висок авторитет в обществото, реализирали са се успешно в своите сфери и са категорични, че на кризата в България трябва да бъде сложен край.

С кандидатите за народни представители ГЕРБ отново казва, че диалогът в Народното събрание трябва да се възстанови. Този диалог от наша страна го има, коментира Даниел Панов. Той подчерта, че безвремието трябва да спре, а всички виждат последиците – икономически спад, криза в здравеопазването.

„В момента местната власт е гръбнакът на държавата във всички сфери. Кметовете апелират за диалог и за стабилно управление. Очаква ни трудна година – никой не мисли как след 1 януари ще се плаща електроенергията на училища, детски градини и ясли, социални услуги. Нашите кандидати могат да дадат много и в сферата на здравеопазването, и в сферата на образованието, икономическото възстановяване, социалните дейности. Разчитаме и на младите хора с новаторските идеи и хъса за работа“, коментира Панов. Областният координатор на ГЕРБ изрази увереност, че ГЕРБ-СДС ще има повече народни представители в следващия парламент.

Трима са професорите в листата, четирима са лекарите, всеки от които - с голям опит в битката с Covid-19. Университетски преподаватели, учители, общественици с опит в местната власт и медиите, предприемачи, юристи са част от екипа на ГЕРБ-СДС.

ГЕРБ утвърди водачите на парламентарните листи, Борисов ще е водач в 25 МИР в София

След проф. Костадин Ангелов, на втора позиция е проф. Любомира Попова – учен и университетски преподавател, доказала се като успешен областен управител на Велико Търново.

Трети е Димитър Николов – журналист, издател и бивш председател на Общински съвет – Горна Оряховица. Цялата му професионална биография е свързана с медиите и обективността в новинарството. Борбата с фалшивите новини е негова лична кауза.

Четвърти е младият предприемач и графичен дизайнер Георги Недев – координатор на МГЕРБ във Велико Търново, треньор по мотокрос и активен общински съветник.

Пети е икономистът, общественик и предприемач Станислав Стоянов, ангажиран с редица каузи за опазване на културно-историческото наследство. Той бе народен представител в 44-о Народно събрание.

На шесто място е опитният юрист адвокат Любомир Брайнов от Велико Търново.

На седма позиция е университетският преподавател, юрист и доктор по икономика Станислава Стоянова от Свищов, която бе народен представител в последното стабилен парламент - 44-о Народно събрание. На осма позиция е археологът и общественик проф. Хитко Вачев, чиято кауза е опазването на културно-историческо наследство. Той е в Инициативния комитет за обявяването на Велико Търново за историческа и духовна столица. Девета е д-р Емилия Георгиева – общопрактикуващ лекар и общественик от Стражица.

Десетата позиция е за Росица Димитрова, която е сред най-добрите специалисти в страната в сферата на социалните дейности и грижата за хората. Тя е представител на Велико Търново и региона в Националния изпълнителен съвет на Жени-ГЕРБ. Единадесети е уважаваният във Велико Търново и цяла Северна България хирург д-р Николен Стойнов, няколко пъти носител на приза „Лекарите, на които вярваме“. Медик заема и дванадесетата позиция – д-р Емил Енчев от Полски Тръмбеш, който е и местен общински координатор на ГЕРБ. Тринадесети е политологът и ръководител на МГЕРБ в Павликени д-р Венцислав Георгиев. Познат е с активната си дейност като общински съветник.

Четиринадесети е Стефан Бранзелов – финансист, координатор на ГЕРБ в Златарица, два мандата председател на местния общински съвет. На петнадесето място е младият учител и фотограф Никифор Тодоров, който активно популяризира Велико Търново в дигиталната среда. Шестнадесети е 21-годишният Георги Тодоров – студент във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, с опит в сферата на туризма. Той е представител на Велико Търново и областта в Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ.

Коалиция ГЕРБ-СДС Пазарджик регистрира листата си в РИК за участие в изборите. Водач отново ще бъде Екатерина Захариева. Тя, заедно с областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов, д-р Лозана Василева, инж. Валери Вълков, д-р Илиян Траянов и Малина Консулова-Златева присъстваха и регистрираха листата на коалиция ГЕРБ и СДС за участие в предстоящите две в едно - парламентарни и президентски избори.

ГЕРБ се явява отново с пълна листа от 18 кандидати. Листата е частично обновена спрямо предния път с 5 нови лица. В нея са намерили място доказани експерти в разнообразни области и лица ползващи се с голямо обществено одобрение. Седем жени и единадесет мъже, сред които трима лекари, четирима юристи, икономисти, предприемачи, инженери и педагози ще бъдат кандидати за народни представители.

За пореден път, освен вече познати имена с богат политически и експертен опит, е гласувано доверие и на перспективни младежи. Младите хора в ГЕРБ несъмнено имат своето дойстойно място в активната политика. Тяхното приобщаване и все по-отчетливо включване е израз на приемственост и показва нагледно, че са ценени.

Екатерина Захариева коментира, че по-различното при предстоящата кампания ще е това, че за съжаление все повече български граждани усещат това, за което ГЕРБ предупреждаваха, а именно, че държавата е хвърлена в хаос.

“Гражданите видяха, че така наречените “партии на промяната”, вече в два парламента не пожелаха да постъпят отговорно и да съставят редовен кабинет в действащ парламент, в който да се вземат важните за българските граждани решения”, коментира още Захариева.

В заключение Екатерина Захариева изрази увереност, че избирателите за пореден път ще гласуват доверие на коалиция ГЕРБ-СДС, защото това е единствената политическа сила, която може и знае как да сложи ред в този хаос.

Ето и пълния списък с кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ и СДС:

1. Екатерина Захариева - юрист
2. Найден Шопов - икономист
3. Димитър Гечев - икономист
4. Валери Вълков - строителен инженер
5. д-р Лозана Василева - доктор по икономика
6. Стефан Мирев - юрист
7. Валентина Кайтазова - педагог
8. д-р Илиян Траянов - лекар
9. Стоян Вълков - предприемач
10. Малина Консулова-Златева - адвокат
11. Петър Спасов - софтуерен специалист
12. д-р Георги Дойчев - лекар
13. Димитър Балабанов - енергетик
14. Лидия Панайотова - икономист
15. д-р Мария Шопова-Кънчева - лекар
16. Красимира Пейчева - икономист
17. Стоил Малинов - адвокат
18. Борис Димитров - финансист

Радина Лазарова
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини