В област Плевен ще се проведат частични кметски избори в две села

  • 01 октомври 2021 15:30

  • 347
  • 1
В област Плевен ще се проведат частични кметски избори в две села
© Булфото (архив)

В област Плевен ще се проведат частични кметски избори в две села на 3 октомври, неделя. Това съобщиха от общинските избирателни комисии в Плевен и Левски.

Два дни преди вота обстановката в селата Буковлък и Аспарухово е спокойна, няма подадени сигнали за нарушения, добавиха от комисиите. Утре в деня за размисъл ще бъдат раздадени бюлетините и ще бъдат инсталирани машините за гласуване в изборните секции.

Трима са кандидатите за кмет в село Буковлък, община Плевен. За вота на около 2 800 избиратели ще се борят Георги Божинов, предложен от ПП "Движение за права и свободи", Тони Тодоров, кандидат на ПП "Социалдемократическа партия" и Марио Фирков, издигнат от Инициативен комитет. Изборните секции в селото са три.

До извънредния вот в Буковлък се стигна след кончината на дългогодишния кмет Росен Русанов. Той почина тази пролет по време на своя пети мандат. С решение на Общински съвет - Плевен за временно изпълняващ длъжността кмет на селото бе избрана Иванка Гелова.

Трима са и кандидатите за кмет в село Аспарухово, община Левски. До частичните избори там се стигна, след като досегашният кмет се отказа от поста си, защото бе избран за председател на местната земеделска кооперация.

Четирима в битката за кмет на най-голямото село във видинско Арчар

За гласа на избирателите ще се борят Кирчо Христов Монев, издигнат от ПП ГЕРБ, Милен Валентинов Милев, кандидат на ПП АБВ и Ирин Спасов Игнатов, независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет.

Според избирателните списъци, имащите право на вот в Аспарухово са около 480. Те ще гласуват в една секция с машина.

Началото на изборния ден в неделя е в 7.00 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
347 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2021.10.01 | 16:14

1
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА

Добави коментар

Водещи новини