Каракачанов категоричен: ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите за парламент

  • 27 септември 2021 08:16

  • 1232
  • 5
Каракачанов категоричен: ВМРО ще се яви самостоятелно на изборите за парламент
© Bulphoto/архив

ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа категорично ще се яви самостоятелно на изборите за парламент, заяви лидерът на партията Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. За президентските избори все още не е ясен техният кандидат.

„Има няколко кандидатури, които се обсъждат, една от тях е и моята. Предстоят форуми тази седмица, на които трябва да решим коя ще бъде кандидат – президентската двойка.“, обясни Каракачанов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„Ситуацията в момента не ме изкушава да ставам президент“, добави той.

Каракачанов: Днешните политици са абсолютни измекяри, с мразене не ни чака нищо добро

Припомняме ви, че на последните избори на 11 юли ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа, НФСБНФСБНационален фронт за спасение на България (НФСБ) е българска националистическа политическа партия, и „ВоляВоляВоля е българска либерална политическа партия. Тя е основана на 15 юли 2007 г. по инициатива на“ се явиха заедно като коалиция „Българските патриотиБългарските патриоти"Българските патриоти" е коалиция, която обединява ВМРО, "Воля" и НФСБ. Трите“, но не успяха да влязат в парламента.

„Всяка битка във ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа ние я възприемаме като битка за идеи и кауза. Основното, което липсва в момента, е диалогът, съгласието и единството, липсват цели и приоритети“, посочи лидерът на партията, който е и бивш министър на отбраната.

Той коментира и решението на служебното правителство оградата по границата с Турция да се поддържа от МВР.

„Поддръжката е хубаво да бъде в една институция, а тя беше пръсната в три областни управи“, посочи Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Според него решението МВР да поеме оградата на границата с Турция е правилно, защото трябва да има един централизиран орган, който да се грижи за цялото съоръжение. „Това са 320 км, разстояние по-голямо отколкото разстоянието София – Русе или София – Шумен през пресечени терени и диви местности, гори“, отбеляза той.  

„Областните управители се сменят много бързо, а приоритетът за сигурността на държавата е на МВР и на отбраната. Стига да има необходимия бюджет за поддържане на това съоръжение е правилно. Самото МВР чрез гранична полиция охранява това съоръжение“, припомни Каракачанов.

По думите му оградата трябва да се поддържа, да има патрули, ако трябва да се използва и армията. 

„В един момент естествено трябва да се ремонтира тази ограда, защото виждате какво се случва – ситуацията в Афганистан ескалира откакто се изтеглиха американците, в самата Турция има 2-3 милиона бежанци. Знаем, че Турция често използва мигрантския натиск срещу Европа като цяло“, каза още Каракачанов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1232 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.27 | 08:53

1
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.
Toshko Afrikanski

2021.09.27 | 12:33

5
Tova samokritika li e ?
Брамо

2021.09.27 | 09:34

4
И категорично ще загубят. Явно инструкциите са такива ...
Котарак

2021.09.27 | 09:26

3
И ще видите 4% през крив макарон. Това обаче е добре. Една патерица по малко за герберастите.
Нека се яви, но

2021.09.27 | 08:53

2
ще се осере като Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини