Анализатори: Слави Трифонов не е политик. Предлага кабинет с 65 депутати

  • 14 юли 2021 19:50

  • 3642
  • 13
Анализатори: Слави Трифонов не е политик. Предлага кабинет с 65 депутати
© Кадър БНТ

Тотално разбиване на политическото пространство. Така политическият психолог и анализатор проф. Антоанета Христова коментира ситуацията след изборите на 11 юли. Основното внимание сега е върху хода на лидера на Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен (ИТН) да обяви проектокабинет преди съставянето на бъдещия 46-и парламент.

Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в не е политик. Той диктува със свои правила. Нарушава демократични процедури“, коментира Христова.

В предаването „Още от деня“ по БНТ тя каза, че политиката изисква да не настроиваш всички срещу себе си. Според нея обаче действията на Трифонов са плод на пиарски ход. Тя не очаква отлив на подкрепата от него.

Проф. Христова се изказа ласкаво за предложения за премиер Николай Василев. Според нея бизнесменът има изключителни мениджърски качества. Христова е на мнение, че в състава на проектокабинета на ИТН има хора с езици, млади и учили в чужбина, а Трифонов е избрал профил на министри, които да се харесат на избирателите му.

Политическият анализатор обаче има критика към приоритети, заявени от шоумена.

„Приоритетите не са адекватни за съвременния етап на нашите български проблеми“, каза тя.

Политологът Георги Кирияков пък не вижда Николай Василев като ново лице. Не смята, че това са очаквали привържениците на ИТН. Политологът запита защо самият Трифонов не стане премиер.

Киряков не намира хода на лидера на ИТН като много уместен. Обърна внимание, че за да искаш кабинет на малцинството е логично да имаш поне 118 депутати от необходимите 121 за мнозинство. Трифонов обаче има едва 65.

„Парламентът е ужасно парцелиран. Логично е да потърси предварително някакви договорки“, заяви Киряков.

Според него обаче Трифонов изпреварва събитията, след като след изборите през април е получил критика, че не поема отговорност.

Проф. Христова и Киряков не изключват възможността за нови трети парламентарни избори тази година.

А какви са намеренията на самия Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в - вижте в това видео:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3642 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Мислещ

2021.07.16 | 02:07

13
Вече и на децата е ясно, че този чалгаджия е отгледан от Мултигруп и от обръчите на Доган със задачата да бъде рушител на държавността. Няма негово действие, което да не е демонично и да не води до по-голяма корупция и разруха: 1. Да се спрат държавните субсидии на партиите или да се избират депутатите мажоритарно означава те да бъдат купувани от олигарси и да бъдат изцяло зависими от тях. 2. Кой ще носи отговорността при безотговорни и корупционни решения на Народното събрание от мажоритарно излъчени депутати и на избраното от тях правителство ? Никой ! Тогава ? Тогава следва анархия, потъване на държавата и сриване на доверието в нейните институции - законодателната и изпълнителната власт. 3. Да се вулгаризира, опростачи и чалгализира народа, за да се възпре формирането на гражданско общество с гражданско мнение. 4. Да се мобилизира не консолидиращата и съзидателна, а взаимно противопоставящата се и разрушителна енергия на различните обществени слоеве. 5. Да се мобилизира при избори не утвърждаващия, а негативния вот на електората. 6. Да се вкара държавата в безконечна парламентарна криза и политическа нестабилност.
Диди

2021.07.15 | 22:30

12
Всичко се диктува от Дубай защо всички политолози се правят,че не знаят кой пише на аутокюто. Който плати протестите той поставя задачите и целите. Всички без герб са на подчинение на Дубай. Не се надявайте,че и едно Евро ще дойде от Европа до като глупаците са на власт.

2021.07.15 | 06:19

11
Тази Баба Яга защо я канят като всеки знае тя не е анализатор, а говорител на ГРОБ. Освен това се държи нагло и на господина до нея му вземаше думата с репликата ,,1 секунда,, и така цяло предаване.
Абе

2021.07.15 | 01:20

10
И са ако Крадев остане на власт, ще се изучават ли в училищата техниките на конилингуса и анилингуса?

2021.07.14 | 23:24

9
Славеее , ти си един сакат полусляп гарван , на който мозъкът е по - умен от твоя ! С какъв акъл предлагаш този царски дрисък Н . Василев , който за 8 години приватизира и ограби всичко да което се докопа ?! Той сега бил готов още да лапа за сметка на нас , българите които с бандита от Мадрид ни " оправиха " за 800 дена ?!
pohvalno

2021.07.14 | 22:57

8
& pravilno predlojenie
Tefi

2021.07.14 | 22:13

7
Bravo bilgariya.dirjavata ostana v ricete na chalgaciyite.

2021.07.14 | 21:07

6
Леле ,жалка държава ...

2021.07.14 | 20:49

5
Разбиването на политическото пространство не е най-лошото, защото след него идва икономическото, а за по нататък да му мислят нашите деца. Дано само да не се отрекат от нас.
АА

2021.07.14 | 20:37

4
на есен с песен

Добави коментар

Водещи новини