Изборният ден в Русенско приключи без съществени нарушения

  • 11 юли 2021 22:16

  • 329
  • 0
Изборният ден в Русенско приключи без съществени нарушения
© Булфото

Изборният ден в Русенско приключи спокойно и без съществени нарушения, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Милена Хинкова.

Получени са две жалби. Едната е за кафе автомат във Ветово, на чийто чаши имало номер на политическа партия. По случая са взети мерки. По думите на Хинкова другият сигнал е за купуване на гласове, но по него няма събрани доказателства. Първите чували с бюлетини от секционни избирателни комисии пристигнаха в мултифункционалната зала "ОЗК Арена" около 20,30 часа.

Председатели на секционните комисии обясниха, че с машинното гласуване процесът по обработка е много по-бърз и лесен. Те коментираха, че имало избиратели - основно възрастни хора, които били недоволни и искали да гласуват с хартиени бюлетини. Хинкова обясни, че има известно объркване с протоколите на секционните избирателни комисии.

Изборният процес във всички избирателни секции в Шуменско е приключил

"Някои от членовете на комисиите не са разбрали, че към хартиения протокол трябва да има три машинни разпечатки. По тази причина биват връщани, за да ги набавят", обясни Хинкова. По думите й процесът по обработка е бърз, но не може да се прогнозира кога ще има окончателни резултати. Отделно, в 42 секции в региона ще се броят контролните разписки от машините, за което се изисква време.

Областният управител на Русе Борислав Българинов обясни, че в Русенско не е имало сериозни инциденти, които да водят до съмнения дали изборният процес е протекъл нормално. Той допълни, че имало информация за купуване на гласове в община Ценово, като от полицията са реагирали веднага. От областната дирекция на МВР в Русе съобщиха, че изборният ден е преминал в спокойна обстановка. Не са регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, произшествия или инциденти.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини