Общо 95 сигнала за нарушения на изборите във Враца

  • 11 юли 2021 18:32

  • 616
  • 0
Общо 95 сигнала за нарушения на изборите във Враца
© Bulphoto

Общо 95 сигнала за нарушения на изборното законодателство са обработени от служители на областната дирекция на МВР във Враца, съобщиха от дирекцията.

Извършени са проверки на адреси на лица от криминалния контингент, изготвените преписки по проверките са изпратени на съответните териториални отделения на Районна прокуратура - Враца, допълват в съобщението. Досега на територията, обслужвана от Районното управление в Бяла Слатина, са обработени 40 преписки, свързани с нарушения на изборното законодателство. Преписките са изпратени на прокуратурата в Бяла Слатина.

Избирателната активност към 16.00 ч. е 27,2%

Избирателната активност във Врачанско към 17.00 часа е 30,68 на сто, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия. Най-висока е в общините Борован - 38,37 на сто, и Бяла Слатина - 37,80 на сто. Над 33 на сто от имащите право на глас са дали своя вот в общините Роман и Хайредин.

В община Оряхово е най-ниска избирателната активност- 27,27 на сто. Малко над 28 на сто е активността на избирателите в общините Враца, Козлодуй и Криводол, около 31 на сто са гласувалите в общините Мездра и Мизия.

Досега само в една секция във Враца още преди обяд преминаха към гласуване с хартиени бюлетини, след като се оказа, че устройството за гласуване не може да бъде поправено технически. Прекъсвания на тока в Козлодуй създават проблеми при гласуването с машини в града, но тъй като устройствата имат батерии за 2 часа работа, засега затрудненията не са неотстраними, посочи говорителят на РИК-Враца Албена Коцанкова.

Изборният ден продължава спокойно, като подадените сигнали за нарушения са под десет. Всички са проверени, разгледани и оставени без уважение, уточни тя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
616 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини