Изборният ден във Варна започна нормално, три секции са преминали на хартия

  • 11 юли 2021 10:03

  • 562
  • 0
Изборният ден във Варна започна нормално, три секции са преминали на хартия
© Булфото (архив)

Изборният ден във Варненска област започна нормално, съобщи председателят на Районната избирателна комисия в крайморския град Велин Жеков.

Отворени са всички 652 секции на територията на избирателния район. В три от тях, които се намират в областния център, има проблем с машините и те не могат да се използват, и с разрешение от ЦИК се преминава на гласуване с хартиена бюлетина, обясни Жеков. В други три секции също е имало проблеми с машините за гласуване, но те са отстранени.

ЦИК е разрешила в пет секции да преминат към гласуване на хартия

В областта в 543 секции ще се гласува с машини. В 136 от тях машините за гласуване ще са две. Избирателите във Варненска област са около 403 500 души.

От областната дирекция на МВР в града съобщават, че няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес, на денонощната телефонна линия 052615166, както и на имейл izbori2021@mvr.bg

В изборния ден служителите на сектор "Български документи за самоличност" във Варна ще работят от 8.30 до 19.30 часа и ще издават удостоверения /за изгубени, откраднати, повредени, унищожени лични карти и документи с изтекъл срок/, за да могат гражданите да могат да упражнят избирателните си права.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
562 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини