Мартин Димитров от ДБ: Борисов отврати и погнуси хората от политиката

  • 06 юли 2021 14:17

  • 1771
  • 8
Мартин Димитров от ДБ: Борисов отврати и погнуси хората от политиката
© Демократична България

Реториката на Борисов, действията му през отминалите години всъщност целяха точно това — хората да изпитват отвращение и погнуса от политиката. Така тя стана едно периферно, лишено от престиж занимание, което не заслужава масов интерес. Именно това позволи на Борисов да втвърдява управлението си. Това заяви в интервю кандидатът за народен представител от Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от Мартин Димитров.

Ето цялото интервю с кандидат-депутата от Демократична България:

Защо реши, че трябва да влезеш в политиката?

Защото винаги съм имал интерес към нея. Защото винаги съм бил постоянен във възгледите си. Защото смятам, че хора като мен трябва да влязат в политиката. Защото има много работа. И защото има нужда от идеи.

На каква предизборна кампания залагаш в момента?

Може би на такава с по-малко хумор, което не знам дали е добре, ако бъда честен. Вярвам, че в политиката трябва да има хумор, защото това е един от лесните и доказано ефективни начини да обясниш нещо. В тази кампания се срещам с доста повече хора в сравнение с предишната, но пък и сега пандемичната ситуация не е чак толкова страшна. Най-вече залагам на моите теми, които споменах и в началото — творческитеиндустрии и свобода на словото.

Как си обясняваш факта, че въпреки всичко, което се разкрива всеки ден за управлението на Борисов, и което един професор от СУ определи, че предизвиква у хората "погнуса", все още има много хора, които твърдят, че ще гласуват за ГЕРБ?

Реториката на Борисов, действията му през отминалите години всъщност целяха точно това — хората да изпитват отвращение и погнуса от политиката. Така тя стана едно периферно, лишено от престиж занимание, което не заслужава масов интерес. Именно това позволи на Борисов да втвърдява управлението си. А относно избирателите на ГЕРБ — нормално е тези хора не просто да твърдят, но и да гласуват за тази партия. Тя е на власт прекалено дълго време, има своята публика. За съжаление, публиката на Борисов в голяма степен е съставена най-вече от тези хора, които заради него нямат образованието, финансовите възможности и самочувствието да бъдат независими граждани на обществото.

„Демократична България“ алармира за схема със свързани лица около изпълнител на скъпата тикетинг система на София

Коя от належащите реформи в България според теб е най-спешна и важна?

Съдебната реформа. Несъмнено. Правото, базирано на морала, е в основата на всичко. Затова Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от говори за върховенство на правото, а не за върховенство на закона. Макар и да звучат близки, това са съвсем различни неща — има не един и два закона, които обслужват конкретни и в голяма степен лични, а не обществени интереси.

Има ли конкретни ангажименти, които вие поемате към избирателите в своя район?

Конкретните проблеми в избирателните райони са крайно различни. В моя избирателен район, 23-ти МИР, е много по-лесно да говориш за просперитет, за развитие, за инициатива. Много по-лесно е да говориш за върховенство на правото, а в моя случай — за авторско право. Много по-лесно е да говориш за творчески индустрии. Просто хората в района са тези с най-висок стандарт в страната ни. В много райони обаче става въпрос за оцеляване. Става въпрос за хора, които умират от страх от местния сатрап, често протеже на ГЕРБ. В много райони става въпрос за мизерия. И за пустота — ужасно много хора блъскат мръсна работа в чужбина, за да могат да изпратят някой лев на близките си. Невероятно е как допуснахме това — малка страна, а раздирана от огромни пропасти.

Какъв резултат ти би отчел като победа за Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от?

Личното ми мнение е, че на тези избори резултатите между Има такъв народ, ГЕРБ, Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от и БСП ще бъдат близки. Трябва да бъдем реалисти и да приемем, че ще бъде трудно за формиране управление, но няма как да си позволим да не формираме управление. Признавам си, трудно ми е да прогнозирам резултат. Но мисля, че има всички предпоставки за известен ръст на резултата на Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от в София и огромен скок на резултата на Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от в страната. На пръв поглед Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от е коалиция за младите хора, но много от тях се отляха към Има такъв народ.

“На пръв поглед "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" е партия за младите хора, но много от тях се отляха към "Има такъв народ". Има ли нещо, което би искал да им кажеш, за да ги убедиш да подкрепят вас?”

Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от е коалиция за качствена промяна, която във висока степен засяга и младите хора. В същото време младите хора, а и всеки един гражданин, има свободата и правото да подкрепи една или друга политическа сила. Това, което бих им казал е нещо, в което съм абсолютно убеден. И то е, че за разлика от всички останали партии и коалиции, Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от най- добре разбира бъдещето.

Антоанета Цонева: Промяната започна и не трябва да се страхуваме да гласуваме за нея

Смяташ ли, че 46-ото Народно събрание ще просъществува?

Длъжно е да го направи. Длъжно е да сформира управление, длъжно е да зададе нова посока. Нямаме повече време за губене, животите ни минаха в губене. Дори и да не е най-стабилният парламент, това не му пречи да формулира ясни приоритети и да направи всичко възможно да ги изпълни в кратко време.

Как ти би популяризирал изборите, за да излязат повече хора да гласуват в изборния ден?

В следващия парламент — със задължителна кампания "Гласувай". Такава не се прави. Отделните партии призовават към гласуване, но няма голяма, умна, интересна национална и надпартийна кампания за това. А сега ще кажа на хората едно — ако останат на дивана и не гласуват този път, рискуват завинаги да останат на дивана и никой да не е в състояние да им помогне. Толкова важни са тези избори.

Какъв смятате, че трябва да бъде един народен представител като образование и опит, за да си върши добре работата?

За образование нищо няма да кажа, защото 20 години не намирам време да се дипломирам. За опит обаче имам да кажа много — на първо място това трябва да е човек, доказал, че може да върши работата си добре. И то много по-добре от мнозина други. Да знае, че е слуга на обществото, а не роб на партията си. И да има самочувствието да бъде такъв.

През последните месеци ти си един от най-яростните критици на Борисов и неговото управление. Кое е, според теб, най-лошото нещо, което това управление причини на България?

Неговият принос за задълбочаване на социалния разлом — за мен това е големият му грях. Усещането ми е, че го направи умишлено, системно размивайки представата на хората за това какво е демокрация. Тежкият удар, който нанесе върху свободата на словото. Опростачването на политиката. Борисов изля върху всички нас огромна кофа с много лоши неща, не е само едно. В същото време Борисов има и постижения, това не може да се отрече. Допреди Росенец — събитието, което извади духа от бутилката — Борисов държеше една доста стабилна финансова рамка. После се разпищоли с това раздаване от джипа. Не съм фен на това да гледаме едностранчиво — много ми се иска обществото ни да добави цвят към черно-белите си възгледи. Не съм фен и на генерализациите — със сигурност не харесвам ГЕРБ, но в никакъв случай не мога да кажа, че в ГЕРБ няма и умни, а надявам се и свестни хора.

Последвайте канала на

Novini.bg
1771 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
ЕДНА ЖЕНА

2021.07.07 | 10:17

8
ха ха а онзи гнусен мангал Христо и настъпаната жаба направо ми се повръща от тях хем грозни хем тъпи
Българин

2021.07.07 | 08:31

7
Защо от Демократична България нападнаха Милена и лансират някакви ЛГБТ "ценности"? Това поставя ДБ в сектора на ЛЕВИТЕ либерални партии. Съжалявам, не мога да гласувам за такива хора и такава промяна на ценностите!
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.06 | 19:08

6
РУСКА ПОДЛОГО,ОЩЕ ЛИ СИ ЖИВ?
Бачо Колю

2021.07.06 | 15:08

5
На всички Борисов ви пречи.Ти пък ме отврати и погнуса без да съм ти гледал зърната 10 години.
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.06 | 15:02

4
БЪРТВЕЖИ,КОИТО КРИЯТ КРЕМЪЛСКИЯ РЕКЕТ.ГОТВЕТЕ СЕ ЗА КУПОНИ Е КАЗАЛА МУТРОФАНОВА...РЕЖИМ НА ТОКА...ТУКА ИМА ТУКА НЕМА,РЕЖИМ НА ВОДАТА...ТУКА ИМА,ПОСЛЕ НЕМА...ПЕДЕРРАШКОВ КАРА БОДЛИВИЯ ТЕЛ ЗА КЛЬОНОВЕТЕ...ДОНАБОРНИТЕ КАШИЦИ,СТРОЙ СЕ ПРЕБРОЙ СЕ...ЛАЙФ ОТ АВАНС,ТА ЧАААК ПОЧТИ ДО ЗАПЛАТА...ВСЕ ТАКАААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА... АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ...СТЕФАНЕ СТЕФАНЕЕЕ ДА ТЕ ЛАШКА КОЙ ТЕ ФАНЕЕЕ...БАЯ МАЙМУНИ СТЕ НА КЛОНА...ГЛАВАТАРА НА ХУНТАТА МАЛО УМЕН КРАДЕВ,ДЕБИЛА ПЕДЕРРАШКОВ,МИНЕТОВ И ВАШЕ НИЩОЖЕСТВО СТЕ САМО ПРЕЗРЯНИ СЛУГИ НА МУТРОФАНОВА,КОЯТО ВИ ОНОЖДА С ДРУГИ ПО ЗАСЛУЖИЛИ ПРЕД ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО,НО ВИЕ НИЩОЖЕСТВА ПРЕЗРЯНИ ОТ СВЕТА СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ ЧЕ СТЕ ХВАНАЛИ БОГА ЗА ДРЪГА,НО ВАШИЯ БОГ ГО ХВАЩАТ НАЙ ОТЗАД РЯЗАНИТЕ ПЕХОТИНЦИ И Ѝ СЕ ПОЛУЧАВА**************************НА 88години СЪМ И ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ЩЕ ГЛАСУВАМ НА ИЗБОРИ И ТО ЗА БОРИСОВ,САМО ЗАЩОТО НЕ МИ ПИЛЕШЕ ИЗ ДЕН В ДЕН ЗА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО КОЛКО ДОБРА БИЛА,Е И НЕ СЕДНА НИТО ДЕН ВСЕ НЕЩО ВЪРШЕШЕ,ДОКАТО ПЕДЕРАШКОВЦИТЕ СЕ ЗАМОГВАХА И ХИГИЕНИЗИРАХА ОАКАНИТЕ РУСКИ ЛЮДОЕДИ********ойко Рашков и съпругата му притежават 19 имота. Повтарям - 19. Това си проличава от брачния договор помежду им. Договорът е от 38 страници. Повтарям - 38 страници с описания на недвижимости. При подялбата за шефа на МВР остава резиденция от 700 кв.м. с двор 1800 кв.м. във вилна зона "Американски колеж" в София. Резиденцията разполага с 12 бани и тоалетни, постоянно отопляем басейн, фитнес, сауна, четири гаража, английски двор. За Рашков остава и имение на брега на морето в Несебър с 6 бани и тоалетни. Две къщи в Стара планина с басейн, село Антон. 5 апартамента в София - "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Люлин". Два джипа БВМ и Нисан. .Асансьорът на Цецо Цветанов? Някакъв бедняк спрямо най-богатия български политик Бойко Рашков. Как се купува всичко това с една държавна заплата? И това е само началото. От утре сериалът за Рашко Али Баба продължава..ШЕФА НА ХУНТАТА ПОЗДРАВИ ЧЕРВЕНИЯ КАНИБАЛ ЗА ВЯРНАТА СЛУЖБА НА РУСИЯ МАМКА ВИ*********Мало умен крадев самозабравил се руски аналлизатор"БАЙО ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ВИЕ С ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЬОВА СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА.КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" УБИТИЯ ОТ ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ АПОСТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА ЛЕВСКИ..."НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИТОЛКОВА КОЛКОТО РУСИЯ". ДИМИТЪР БЛАГОЕВ-ДЯДОТО ОСНОВАТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ. "БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО" КОНЯ ЛАВРОВ-ПОЖИЗНЕН ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.
СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ

2021.07.06 | 15:02

3
БЪРТВЕЖИ,КОИТО КРИЯТ КРЕМЪЛСКИЯ РЕКЕТ.ГОТВЕТЕ СЕ ЗА КУПОНИ Е КАЗАЛА МУТРОФАНОВА...РЕЖИМ НА ТОКА...ТУКА ИМА ТУКА НЕМА,РЕЖИМ НА ВОДАТА...ТУКА ИМА,ПОСЛЕ НЕМА...ПЕДЕРРАШКОВ КАРА БОДЛИВИЯ ТЕЛ ЗА КЛЬОНОВЕТЕ...ДОНАБОРНИТЕ КАШИЦИ,СТРОЙ СЕ ПРЕБРОЙ СЕ...ЛАЙФ ОТ АВАНС,ТА ЧАААК ПОЧТИ ДО ЗАПЛАТА...ВСЕ ТАКАААААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА... АМИН ДАЙ БОЖЕЕЕ...СТЕФАНЕ СТЕФАНЕЕЕ ДА ТЕ ЛАШКА КОЙ ТЕ ФАНЕЕЕ...БАЯ МАЙМУНИ СТЕ НА КЛОНА...ГЛАВАТАРА НА ХУНТАТА МАЛО УМЕН КРАДЕВ,ДЕБИЛА ПЕДЕРРАШКОВ,МИНЕТОВ И ВАШЕ НИЩОЖЕСТВО СТЕ САМО ПРЕЗРЯНИ СЛУГИ НА МУТРОФАНОВА,КОЯТО ВИ ОНОЖДА С ДРУГИ ПО ЗАСЛУЖИЛИ ПРЕД ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО,НО ВИЕ НИЩОЖЕСТВА ПРЕЗРЯНИ ОТ СВЕТА СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ ЧЕ СТЕ ХВАНАЛИ БОГА ЗА ДРЪГА,НО ВАШИЯ БОГ ГО ХВАЩАТ НАЙ ОТЗАД РЯЗАНИТЕ ПЕХОТИНЦИ И Ѝ СЕ ПОЛУЧАВА**************************НА 88години СЪМ И ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ ЩЕ ГЛАСУВАМ НА ИЗБОРИ И ТО ЗА БОРИСОВ,САМО ЗАЩОТО НЕ МИ ПИЛЕШЕ ИЗ ДЕН В ДЕН ЗА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО КОЛКО ДОБРА БИЛА,Е И НЕ СЕДНА НИТО ДЕН ВСЕ НЕЩО ВЪРШЕШЕ,ДОКАТО ПЕДЕРАШКОВЦИТЕ СЕ ЗАМОГВАХА И ХИГИЕНИЗИРАХА ОАКАНИТЕ РУСКИ ЛЮДОЕДИ********ойко Рашков и съпругата му притежават 19 имота. Повтарям - 19. Това си проличава от брачния договор помежду им. Договорът е от 38 страници. Повтарям - 38 страници с описания на недвижимости. При подялбата за шефа на МВР остава резиденция от 700 кв.м. с двор 1800 кв.м. във вилна зона "Американски колеж" в София. Резиденцията разполага с 12 бани и тоалетни, постоянно отопляем басейн, фитнес, сауна, четири гаража, английски двор. За Рашков остава и имение на брега на морето в Несебър с 6 бани и тоалетни. Две къщи в Стара планина с басейн, село Антон. 5 апартамента в София - "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Люлин". Два джипа БВМ и Нисан. .Асансьорът на Цецо Цветанов? Някакъв бедняк спрямо най-богатия български политик Бойко Рашков. Как се купува всичко това с една държавна заплата? И това е само началото. От утре сериалът за Рашко Али Баба продължава..ШЕФА НА ХУНТАТА ПОЗДРАВИ ЧЕРВЕНИЯ КАНИБАЛ ЗА ВЯРНАТА СЛУЖБА НА РУСИЯ МАМКА ВИ*********Мало умен крадев самозабравил се руски аналлизатор"БАЙО ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ВИЕ С ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЬОВА СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА.КОЙТО НИ ОСВОБОДИ ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" УБИТИЯ ОТ ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ АПОСТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА ЛЕВСКИ..."НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИТОЛКОВА КОЛКОТО РУСИЯ". ДИМИТЪР БЛАГОЕВ-ДЯДОТО ОСНОВАТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ. "БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО" КОНЯ ЛАВРОВ-ПОЖИЗНЕН ВЪНШЕН МИНИСТЪР НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.
Баце

2021.07.06 | 14:34

2
Лапай маркуча бе пишкир
Народа

2021.07.06 | 14:32

1
Тъпанар

Добави коментар

Водещи новини