В плевенското село Ясен ще избират кмет на балотаж тази неделя

  • 02 юли 2021 13:59

  • 466
  • 0
В плевенското село Ясен ще избират кмет на балотаж тази неделя
© Булфото (архив)

В плевенското село Ясен ще избират кмет на балотаж тази неделя. Това съобщи за БТА председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Плевен Ярослав Димитров.

На втори тур на частичните местни избори се явяват Йото Добрев, издигнат от ВМРО - Българско национално движение, и Мариана Иванова - независим кандидат, издигнат от инициативен комитет. На първи тур те събраха съответно 262 и 240 от действителните класове.

Само 27.76% избирателна активност в Благоевград, ще има балотаж

Миналата неделя отпаднаха от надпреварата за кметското място кандидатите на ГЕРБ и на ПП "Републиканци за България".

В село Ясен за първи път в област Плевен избирателите гласуваха изцяло с машини. Дадоха гласа си 33.62 на сто от имащите право - 692-ма. Изборният ден протече спокойно, без жалби и сигнали за нарушения, при ниска избирателна активност, каза Димитров.

По думите му не е имало проблеми с ползването на машините и с тяхната работа. Общо пет машини са поставени в трите секции. Случвало се е на някои избиратели да бъдат давани допълнителни пояснения от разстояние от членове на секционни комисии, след което хората са се справяли с машинното гласуване.

Утрешната събота е ден за размисъл, в който ще бъдат раздадени новите изборни книжа и материали за балотажа и ще бъдат предадени машините за гласуване, посочи Ярослав Димитров.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
466 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини