Кандидати в Смолян: Бивш заместник-министър, шампион, ексобластен управител и доайенът на 45-то НС

  • 09 юни 2021 14:17

  • 681
  • 6
Кандидати в Смолян: Бивш заместник-министър, шампион, ексобластен управител и доайенът на 45-то НС
© Булфото - Мика Зайкова

Бившият заместник-министър на МВР Кирил Хаджихристев, шампионът на България в ските Борислав Киряков, досегашният областен управител на Смолян Недялко Славов, доайенът на 45-то НС Мика Зайкова са сред кандидатите за депутати в 22-ри Смолянски избирателен район, според данни от РИК-Смолян.

Регистрирани в РИК са общо 22 листи на партии и коалиции, които ще участват в изборната надпревара за четирите депутатски мандата в района.

Зайкова: Решението на Трифонов за НС ще увеличи гласоподавателите за ИТН

Листата на ГЕРБ-СДС в Смолянско се оглавява отново от д-р Даниела Дариткова, която бе председател на ПГ на ГЕРБ в 44-то НС. Още един лекар е сред кандидатурите на ГЕРБ - д-р Красимир Събев, който е издигнат за пореден мандат. На трето място в листата на ГЕРБ-СДС е досегашният областен управител Недялко Славов. От списъка с кандидат-депутатите на коалицията отсъстват ръководители на регионални институции, които бяха издигнати в предизборната кампания за 45-ия парламент.

Мика Зайкова е начело на листата на "Има такъв народ"/ИТН/. Асен Кехайов, координатор на ИТН за Смолянска област, е на втора позиция. Сценаристът от "Шоуто на Слави" с родопски корен Александър Вълчев, който бе водач на листата на ИТН за предишното НС, не е включен този път в смолянската листа.

Първа в листата на "БСП за България" е Петя Михалевска, дъщеря на покойния Димчо Михалевски. Като депутат от 22-ри Смолянски район и заместник-министър, Димчо Михалевски бе един от политиците, отстояващи каузата на Родопите. На втора позиция е Иван Френкев, ръководещ известна смолянска фирма за производство на родопски одеяла. Третият кандидат на левицата е Дияна Чаушева, заместник-кмет на Девин.

Списъкът с кандидатурите на ДПС се оглавява отново от досегашния народен представител Хайри Садъков. Той също се включва в изборната надпревара за пореден мандат. Следва Десислава Кокутева, юрист от Девин.

"Демократична България" издига за водач на листата си депутата от 45-то НС Борислав Сандов. Роден в Мадан, той е свързан с Родопите и поредица от екокаузи за планинския район. На втора позиция е бившият заместник-министър на МВР и ексдиректор на ОД на МВР-Смолян Кирил Хаджихристев.
Димитър Пампоров, ветеринарен лекар от Смолян, оглавява листата на "Изправи се! Мутри вън!". Втори е водачът на листата на коалицията от изборите на 4 април Мирослав Фисински, предприемач. Анелия Почеканска, бивш председател на сдружение на горовладелски кооперации от Чепеларе, е третият кандидат.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
681 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Heidihuqua

2021.06.10 | 08:43

6
М­л­­­а­­­д­­­а­ ­м­­­о­­к­­­р­­а­­ ­у­­ч­­­е­­н­и­­­ч­к­а­­­ ­­­ч­у­­к­­а­­ ­­ ­­­W­­ ­W­ ­­­W­ ­.­ ­­B­­­ ­G­ ­­­1­ ­7­­­ ­.­­ ­C­­­ ­­­L­ ­­U­ ­­­B
Melissaeuvaa

2021.06.10 | 05:03

5
М­л­­­а­­­д­­­а­­­ ­­­м­­о­­к­­­р­­­а­ ­­­у­ч­­­е­н­­­и­­ч­к­­а­­ ­ч­у­­­к­а­­ ­ ­­W­ ­W­ ­­W­­­ ­.­­­ ­­­B­­ ­G­ ­1­­ ­­­7­ ­­.­ ­­C­­­ ­­L­­ ­­U­­ ­­B
Mollyvfmqa

2021.06.10 | 03:04

4
М­л­а­­­д­­а­ ­м­­о­к­р­­а­­ ­­­у­­­ч­­е­­н­­и­ч­­к­­а­­­ ­­­ч­у­к­­а­­ ­­­ ­­W­­­ ­­W­­ ­­­W­ ­.­­­ ­­­B­­­ ­G­­ ­­­1­­ ­­7­­­ ­­­.­­ ­­­C­­­ ­­L­ ­­U­­ ­­B
Julialnzwa

2021.06.10 | 00:35

3
М­­л­а­д­а­­ ­­­м­­о­­к­­р­а­­­ ­­­у­­­ч­­е­­­н­и­ч­­­к­­­а­ ­­­ч­­у­к­а­­ ­ ­­W­­ ­­­W­­ ­­­W­ ­­­.­­­ ­­­B­­ ­G­­ ­­­1­­­ ­7­ ­­.­ ­­­C­ ­­L­­ ­U­­­ ­­­B
Heatherhmrla

2021.06.09 | 17:29

2
М­­л­­­а­д­­а­­­ ­м­­о­­­к­р­­­а­ ­­­у­­ч­­­е­­­н­и­­ч­­к­а­­ ­ч­­­у­­­к­а­ ­­ ­­­W­ ­­W­­­ ­­W­ ­­.­­ ­­B­ ­­­G­ ­1­ ­­7­ ­­.­­­ ­­­C­­­ ­­L­­ ­U­ ­­B
ФАРАОН

2021.06.09 | 15:29

1
ЗАБРАНИХ ИЗРИЧНО ДА "СЛУЖИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО" СЛЕД 75Г. КЪМ ИЗТИЧАНЕ НА МАНДАТА!

Добави коментар

Водещи новини