ЦИК ще прави анализ на изборите

  • 11 април 2021 10:58

  • 967
  • 2
©

Централната избирателна комисия изпълни задълженията си. Това заяви на брифинг председателят на ЦИК  Александър Андреев, предаде репортер на NOVINI.BG

Андреев бе категоричен, че им предстои оттук нататък да се издаде бюлетина и да се направи анализ на тези избори.  Той благодаря на участниците в организацията и провеждането на изборите.

„Брифингът е с оглед приетите днес решения, с което приключват сроковете, в които ЦИК трябва да обяви окончателните резултати от проведените избори. ЦИК обяви избраните народни представители, като даде възможност на 24 от тях от кой район да влязат. Те предоставиха заявленията си и с днешното решение ги обявихме, като на тяхно място обявихме следващите. С това ЦИК изпълни задължението си и обяви имената на избраните народните представители от 45-ото НС“, заяви Андреев.

Борисов: С право можем да кажем, че хората одобряват това, което правим

Той уточни, че някои от избраните са отказали да встъпят и са били замени със следващите в листата.

„Независимо от появилите се нагласи, че поради различни причини, а именно тежката обстановка с пандемията, сложните изборни книги, ние изпълнихме нашите правомощия и задължения съгласно ИК“, каза още той.

„Това нямаше да е възможно без усърдната работа не само на членовете и администрацията на ЦИК, но на РИК, на СИК, които поеха най-голямата тежест в тези трудни избори с оглед обстановката в страната“, допълни Александър Андреев.

ЦИК обяви избраните депутати в 45-тото НС

Говорителят на Централната избирателна комисия проф. Димитър Димитров заяви, че 27% от хората са дали вота си чрез машина.

По думите му получените сигнали и жалби за нередности покрай вота са 400.

Пълният списък на новите депутати може да видите тук!

Последвайте канала на

Novini.bg
967 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.04.11 | 12:43

1
Анализ може да прави само стъкмиста Константинов. Предварително е ясно, че България гласува за Борисов!... но не да управлява, а да бъде съден и никога повече на власт!
До простия селяндур

2021.04.11 | 13:22

2
Ти си смешко ! А и си много глупав !

Добави коментар

Водещи новини