Изборният ден в Ловешка област приключи

  • 04 април 2021 21:14

  • 209
  • 0
Изборният ден в Ловешка област приключи
© Булфото

Изборният ден в Ловешка област приключи във всички 275 СИК, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Валентина Недялкова. Очакват се по график представители на избирателните комисии за предаване на протоколите с резултатите за обобщаване.

През деня в РИК - Ловеч, са постъпили над 10 жалби и сигнали. Повечето от тях са за технически проблеми с машините за гласуване, но само в една секция в областта машинното гласуване бе преустановено още сутринта, заради грешка в софтуера. Други сигнали са за агитация или недопускане на представители на партии и коалиции до секциите.

Във Видинска област изборният ден приключи, гласували са над 47% от избирателите

От областната дирекция на МВР в Ловеч съобщиха за БТА, че изборният ден е преминал спокойно. Всички постъпили сигнали са изпратени до прокуратурата. През деня са издадени 7 удостоверения на граждани, чиито лични карти са изгубени, откраднали или повредени, за да могат да упражнят правото си на глас.

Около 400 служители на МВР се грижиха за реда и нормалното протичане на изборния ден в Ловешка област. Гласоподавателите в областта избираха петима народни представители от общо 160 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции.

Последвайте канала на

Novini.bg
209 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини