Как минава изборният ден в Белгия

  • 04 април 2021 15:20

  • 487
  • 2
Как минава изборният ден в Белгия
© Novini.bg

В Белгия днес българските граждани могат да гласуват за Народно събрание в 11 секции. От началото на деня изборите преминават спокойно, като от посолството на страната ни в Брюксел съобщиха, че опашката на чакащите е малка, но расте.

МВнР призовава гражданите да не чакат последните часове на изборния ден, за да може гласуването да приключи в 20.00 ч. местно време. Белгия разреши свикването на изборите при спазване на противоепидемичните мерки. Белгийските власти са предупредили, че при сериозни нарушения на мерките срещу епидемията могат да поискат прекратяване на изборния процес.

МВнР с информация за българите в Моасак

Изборните секции са осигурили всички необходими защитни мерки, като от гражданите се изисква да носят маски, ограничен е броят на хората, които могат да присъстват едновременно в закритите помещения, а пред секциите в откритите пространства са поставени обозначения за спазване на безопасно разстояние. Като предизвикателство в днешните избори се отбелязва вечерният час, който влиза в сила в 22.00 ч. в белгийската столица.

Последвайте канала на

487 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Stephaniea16

2021.04.10 | 03:53

2
­В­­и­ж­­т­­е­­­ ­м­­­о­­­я­т­­а­­­ ­­­т­и­­­й­­н­ ­­­п­у­­т­­­к­­­а­ ­­-­­­ ­­W­­W­­W­­­.­­B­G­­­1­­­7­­­.­­C­L­­­U­­B­

Добави коментар

Водещи новини