Около 6.5 процента от избирателите са гласували към 10 часа в област Благоевград

  • 04 април 2021 11:31

  • 146
  • 1
Около 6.5 процента от избирателите са гласували към 10 часа в област Благоевград
© Булфото

Около 6.5 процента от избирателите са гласували към 10 часа в област Благоевград, съобщи заместник-председателят на Районната избирателна комисия Йордан Симонски.

В сутрешните часове на изборния ден най-висока е избирателната активност в община Банско - 14.58 процента, следвана от община Кресна - 13.76 процента и община Белица, където малко над 13 процента от гласоподавателите вече са отишли до изборните урни. Най-ниска е избирателната активност към 10 часа в областния център Благоевград - 3.67 процента.

Към момента няма данни за нарушения на правилата за провеждане на изборния ден, обобщи пред журналисти председателят на РИК - Благоевград Мартин Бусаров. Изборният ден в Първи избирателен район е започнал нормално, всички 571 секции са отворени. Около двадесет членове на секционни избирателни комисии /СИК/ не са се явили тази сутрин за началото на изборния ден, тече процес на попълване на тези състави.

В област Търговище активността към 10 часа е 7,3 процента

Промените в състава на секционните комисии няколко дни преди изборите са били сериозни, отбеляза Мартин Бусаров. По думите му три дни преди изборите са подменени около 70 процента от състава на СИК в област Благоевград. Основна причина за това е, че голяма част от членове, които е трябвало да участват в комисиите са с коронавирусна инфекция. По данни на РИК - Благоевград малко над 10 процента са ваксиниралите се членове на секциите в областта.

Последвайте канала на

Novini.bg
146 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.04 | 11:40

1
Бойко и пеевски са дали готов лист със резултатите.Ще видите след 1/2ч ще започнат да казват че герб е много напред.С най много проценти води.Готови сме за безсрочни протести.Още от утре и тръгваме но яко.

Добави коментар

Водещи новини