В Габровско изборният ден е започнал нормално, отворени са всички 218 секции

  • 04 април 2021 10:02

  • 153
  • 1
В Габровско изборният ден е започнал нормално, отворени са всички 218 секции
©

Всички 218 избирателни секции в Седми габровски избирателен район са отворени и работят нормално. Днес, в деня на вота за народни представители, избирателното си право могат да упражнят 105 083 души в Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна. Това съобщи Мария Недева, председател на Районната избирателна комисия /РИК/.

Специализираното устройство за машинно гласуване в една от секциите в Севлиево не е стартирало и комисията е дала указания да се гласува с хартиени бюлетини. В четири от секциите в областта 22 членове на секционни комисии не са се явили и РИК ще назначи служители от резервните списъци.

България избира: Кой ще ни управлява

Машинно гласуване ще има в 156 секции в областта, 1469 са общо членовете на секционни избирателни комисии. Кандидатите за народни представители в 4-мандатния избирателен район са 132. Хората със зрителни или физически увреждания ще могат да гласуват в пет секции в Габрово и в три секции в Дряново. Подвижните секции в деня на вота ще са три - една в Габрово и две в Севлиево.

Вот по време на пандемия: Носи маска, спазвай дистанция и дезинфекцирай

Десет са избирателните секции в областта, разкрити в лечебни заведения, в домове за стари хора и в институции, предоставящи социални услуги, като четири от тях са в болници, в които има отделения за болни от Ковид-19. На избирателите, които са под карантина, ще бъдат предоставени подвижни избирателни кутии.

Последвайте канала на

Novini.bg
153 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Emilya23

2021.04.10 | 03:53

1
­­В­­­и­­ж­т­е­­­ ­­­м­­­о­я­­­т­а­­ ­т­­и­­й­­­н­ ­­п­­у­­т­­к­а­­ ­­-­ ­­­W­W­W­.­­­B­G­­1­­7­­­.­­­C­­­L­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини