В Габровско изборният ден е започнал нормално, отворени са всички 218 секции

  • 04 април 2021 09:04

  • 134
  • 1
В Габровско изборният ден е започнал нормално, отворени са всички 218 секции
© bulphoto (архив)

Всички 218 избирателни секции в Седми габровски избирателен район са отворени и работят нормално.

Днес, в деня на вота за народни представители, избирателното си право могат да упражнят 105 083 души в Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна, съобщи Мария Недева, председател на Районната избирателна комисия /РИК/.

В Русенско изборният ден стартира нормално

Специализираното устройство за машинно гласуване в една от секциите в Севлиево не е стартирало и комисията е дала указания да се гласува с хартиени бюлетини.

В четири от секциите в областта 22 членове на секционни комисии не са се явили и РИК ще назначи служители от резервните списъци. Машинно гласуване ще има в 156 секции в областта, 1469 са общо членовете на секционни избирателни комисии.

Кандидатите за народни представители в 4-мандатния избирателен район са 132. Хората със зрителни или физически увреждания ще могат да гласуват в пет секции в Габрово и в три секции в Дряново. Подвижните секции в деня на вота ще са три - една в Габрово и две в Севлиево. Десет са избирателните секции в областта, разкрити в лечебни заведения, в домове за стари хора и в институции, предоставящи социални услуги, като четири от тях са в болници, в които има отделения за болни от COVID-19.

На избирателите, които са под карантина, ще бъдат предоставени подвижни избирателни кутии.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
134 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kimberlya16

2021.04.10 | 03:53

1
­­­В­и­­­ж­т­­е­ ­­­м­­о­я­­т­а­­ ­­т­­и­й­­­н­­ ­­­п­­у­­­т­­к­­­а­­ ­-­­­ ­W­W­­­W­.­B­G­­­1­­7­­­.­C­L­­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини