Важно уточнение за студентите, които ще гласуват на изборите на 4 април

  • 01 април 2021 09:42

  • 506
  • 1
Важно уточнение за студентите, които ще гласуват на изборите на 4 април
© Булфото (архив)

На парламентарните избори, които са тази неделя на 4 април, всеки студент може да гласува в секция по избор в населеното място, където се обучава, когато то е различно от населеното място по постоянен адрес. Това съобщават от Националното представителство на студентските съвети /НПСС/ в България.

От НПСС обясняват, че студентите могат да гласуват в населеното място, в което се обучават, след представянето на лична карта или друг документ за самоличност, със заверена за съответния семестър студентска книжка и с декларация по образец, че не са гласували и няма да гласуват на друго място, която ще бъде предоставена в изборното помещение.

Заваляха жалби от карантинирани, които искат да гласуват, но не могат

Студентите и гражданите, които възнамеряват да гласуват в населеното място по постоянен адрес, или при които населеното място по постоянен адрес съвпада с мястото на обучение, могат да направят справка за номера на избирателната секция и за мястото на гласуване за тази секция на адреса - https://www.grao.bg/elections/

Когато гласувате, спазвайте противоепидемичните мерки и носете маска, призоват от НПСС студентите.

По данни на Националното представителство на студентските съвети, във висшите училища в България са записани около 180 000 студенти. По-голямата част от тях са в София. Заради пандемията студентите учат дистанционно и повечето от тях са по родните си места.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
506 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
народен глас

2021.04.01 | 09:53

1
да се махате от тука с тия избори що народ затриха ,Радев и Борисов лично ще носат вина за умрелите

Добави коментар

Водещи новини