В Силистренска област ще гласуват в 230 секции

  • 30 март 2021 17:45

  • 177
  • 1
В Силистренска област ще гласуват в 230 секции
© Pixabay

230 са секциите, в които ще гласуват гражданите на Силистренска област, съобщават от Районната избирателна комисия. По списъците, подадени от ГРАО, общият брой на избирателите е 117 109 души, като пристигналите бюлетини са около 120 хиляди, информира БНР.

До момента в Районната избирателна комисия в Силистра имат информация за образуването на три мобилни секции в община Силистра – две от които в болницата, и  една в Дуловска община.

Техници се оплакват, че няма да могат да гласуват, ангажирани са с машините за вота

Заради машинното гласуване в 176 секции се очаква забавяне на процеса на преброяване, съобщи председателят на РИК-Силистра Мариана Чобанова.

"Това леко и утежнява крайния протокол, защото се сумират резултатите и от машината, и от хартиените бюлетини. Смятам, че ако няма паника, ще се справим".

Въпреки напрежението в публичното пространство зам.-председателят на РИК Галина Павлова смята, че протоколите, които ще се попълват, не са толкова страшни:

"Единственото, което може би ще бъде малко по-трудно на комисиите, това е отразяването на преференциите

Регистрирани са много промени в секционните избирателни комисии, заради Covid-19.

В изборната нощ протоколите ще се предават в спортния салон на Средно училище „Никола Й. Вапцаров“, където условията ще позволят спазване на противоепидемичните мерки.

Последвайте канала на

Novini.bg
177 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Feliciaa19

2021.04.10 | 03:53

1
­­­В­­­и­­­ж­­т­­е­ ­м­о­­­я­т­­а­ ­­т­­и­­й­­н­ ­­­п­­у­т­­к­­­а­ ­-­­­ ­­W­W­­­W­.­B­­­G­­1­­­7­.­­­C­­­L­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини