Цветанов и Вълнев във ВТУ: Университетски кампуси ще осигурят достъп до качествено образование във всички части на страната

  • 26 март 2021 12:57

  • 254
  • 12
Цветанов и Вълнев във ВТУ: Университетски кампуси ще осигурят достъп до качествено образование във всички части на страната
© ПП Републиканци за България

Председателят и зам.-председателят на ПП „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Павел ВълневПавел ВълневПавел Вълнев е роден в Доспат. Той е предпримач, собственик на голяма спедиторска фирма в САЩ. проведоха среща с ректора на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов. На нея присъстваха и кандидати от силната и млада листа на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. за великотърновския район, на която Цветанов е водач.

Програмата на партията и конкретно мерките, предвидени в сферата на образованието, бяха обсъдени с ректора на ВУЗ-а.

„Ще работим за това разходите за образование да се увеличат на минимум 5% от Брутния вътрешен продукт, значително ще нараснат и инвестициите в научноизследователската и развойна дейност – до най-малко 3% от БВП“, категоричен бе Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Застъпената идея в управленската програма на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. за създаване на мрежа от интер-университетски кампуси във всеки от икономическите райони на страната, получисериозно одобрение по време на срещата във ВТУ.

Мрежата от иновативни кампуси ще гарантира достъп до качествено образование на хората от всички части на България. След създаването си, те ще работят и като центрове за професионална подготовка на кадри, съобразно конкретните изисквания на местния бизнес. Това ще спомогне и за развитието на изостаналите райони на страната, което е невъзможно без осигуряването на квалифицирани кадри. Благоприятен ще е ефектът върху намаляване на диспропорцията между силно развитите и по-бедните райони на страната.

„Образованието трябва да е приоритет, но не само на хартия и на думи. Много млади хора, които са от семейства в неравностойно положение не могат да завършат висше образование, поради невъзможност да пребивават в други региони и да покриват ежемесечните разходи, свързани с това“, обясниха кандидатите за народни представители от Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

„Сред приоритетите на партията е и създаването на национална програма за привличане на чуждестранни студенти във висшите ни училища“, категоричен бе Павел ВълневПавел ВълневПавел Вълнев е роден в Доспат. Той е предпримач, собственик на голяма спедиторска фирма в САЩ.. При посещението във ВТУ, заедно с Цветанов и Вълнев бяха финансистът и втори в листата Стефан Дойкин, експортният директор на Захарни заводи Борислав Ангелов, който е трети, както и кандидатите Пламен Маринов и Иван Станев, които са възпитаници на ВТУ.

Проф. Христо Бонджолов благодари за срещата и пожела успех на цялата листа.

Последвайте канала на

Novini.bg
254 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Dianea17

2021.04.10 | 03:54

12
­В­­­и­ж­­т­­­е­ ­м­о­­я­т­а­­ ­­­т­­­и­­­й­н­­­ ­­п­­у­­т­­­к­­­а­­ ­-­­­ ­­­W­W­W­­.­B­G­­­1­­7­.­­­C­­­L­U­B­
Ала бала

2021.03.26 | 19:50

11
Като гледам на какво ниво е образованието в момента и колко пропуски има... Само се замислете колко бяхме напред преди, като например бяхме едни от водещите образователни системи в света, бяхме едни от водещите в спортовете, в производството... И всичко това залезе, благодарение на кой? Замислете се кой ни управлява до сега.
чили

2021.03.26 | 18:48

10
Браво, отново обръщате внимание на проблемните сектори, които са едни от най-важните за правилното функциониране на държавата.
Нати

2021.03.26 | 15:00

9
Образованието е един от най-важните, но най-изостаналите сектори в страната. Имат нужда от развитие и да им се обърне внимание. Все пак точно този сектор възпитава и образова младите поколения.
Мда

2021.03.26 | 14:49

8
Ако имаме такива кампуси ще бъдем на доста висок левел в България.
Искаме промяна

2021.03.26 | 14:48

7
Качествено образование нямаме от години, откакто Кабинета Борисов поеха управлението над страната. За да променим това е нужно първо да ги сменим
Важно

2021.03.26 | 14:47

6
Образованието трябва да бъде на първо място, защото децата в днешно време са неграмотни и то много
Гайда

2021.03.26 | 14:46

5
С тези технологии образованието отиде на кино, децата държат повече на технологиите вместо на учебниците и книгите
Образованието е ценно

2021.03.26 | 14:45

4
За да имаме образовано поколение, трябва да подсигурим подходяща обстановка за учениците и студентите и да имат повече право отколкото на този етап
Кампус

2021.03.26 | 14:44

3
Такива кампуси сме гледали само по телевизията и сме си мечтали за тях, ако станат реални, това ще бъде едно много добро ниво за образованието

Добави коментар

Водещи новини