Делян Добрев с коментар за изборите, енергетиката и бъдещето на АЕЦ "Белене"

02 март 2021 14:48

Делян Добрев с коментар за изборите, енергетиката и бъдещето на АЕЦ "Белене"
© Булфото, архив
388 1

Аз съм човек от региона, познавам добре общините, проблемите на хората. Надявам се да имаме коректна кампания, да коментираме политики и да поемаме ангажименти, а не да изпадаме в лични нападки, които досаждат на хората. Това каза пред БНР Делян Добрев, кандидат за депутат на ГЕРБ от района на Хасково. 

Той подчерта, че следващото десетилетие е десетилетието на енергетиката.

„Въглищните централи нямат бъдеще, те са в миналото. Зелените технологии, тези за съхранение на енергия, са темите за бъдещето на планетата. Затова световната политика не е насила да бъдат затворени централите и рудниците, а да бъдат направени икономически неефективни. Това не означава, че няма компенсаторни механизми, които да помогнат на региона и на хората - да им се намерят по-добре заплатени и по-хубави работни места, включително свързани със зелената технология, с енергетиката“, обясни Добрев.

Делян Добрев е с COVID-19, приет е в болница

И добави:

„Ако го има АЕЦ „Белене“, трябва да е проект на частен принцип - държавата или да не гарантира, или да гарантира минимална част от пазарния риск на участниците. В много сфери на енергетиката има такива проекти. Ако държавата ще носи многомилиардни рискове за проект със съмнителна икономическа ефективност, е по-добре да не го направи“. 

Novini.bg
388 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Traceya20

2021.04.10 | 03:57

91895
­В­и­ж­­­т­­­е­­­ ­м­­­о­­я­­­т­­а­­­ ­­т­и­й­­­н­­ ­­­п­у­­­т­­к­а­ ­-­­­ ­­W­W­­­W­­.­­B­­­G­­­1­7­­.­C­­­L­­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини