ЦИК е отказала регистрацията на шест партии за изборите

  • 18 февруари 2021 14:34

  • 4428
  • 1
ЦИК е отказала регистрацията на шест партии за изборите
© Булфото (архив)

Централната избирателна комисия (ЦИК) е отказала регистрацията на шест партии поради това, че не отговарят на условията на чл.133 от Избирателния кодекс, а именно – липса на документи и недостатъчно събрани подписки. От ЦИК обясниха, че партиите имат право в тридневен срок да обжалват решението на Избирателната комисия.

Партиите, които не бяха допуснати да се регистрират за изборите на 4-ти април, са "България на труда и разума", НДСВ, "Бригада", Движение "Напред, България", "Съюз за отечеството" и "Средноевропейска класа".

Таня Цанева съобщи, че до ЦИК са били изпратени общо 24 жалби, по-голямата част от които са от партия "Атака".

ЦИК е регистрирала 26 партии и осем коалиции за парламентарните избори

На въпрос за ваксинацията на мобилните секции Цанева информира, че този въпрос ще се реши, когато от Министерството на здравеопазването изпратят до ЦИК окончателния вариант на здравния протокол.

,,Беше ни изпратен проект, който разгледахме, дадохме своите бележки и очакваме да получим окончателния вариант на протокола'', посочи Таня Цанева.

В момента имаме важна и приоритетна задача да се съгласуват действията по процедурата на сертифициране и одитране на машините, тяхното придобиване, склад и т.н. За да имаме конкретно и работещо решение, след половин час ще започне среща с вицепремиера Николова, която е новият вицепремиер, отговорен за участието на правителството в изборите. На тази среща очакването е, че ще присъстват всички страни, които имат отношение, като започнем от доставчика на машините, минем през Агенцията за електронно управление, Българския институт по стандартизация и Българския институт по метрология, ще бъдат представени МВР и ДАНС, доколкото разбрах, и "Информационно обслужване". В тази среща ще има и малък опознавателен компонент, тъй като не сме работили с г-жа Николова и нейните сътрудници досега. Иначе към момента доставчикът е отговорен за тези машини. Ние ще имаме пълни права върху тези машини, когато приключат изборите. Тогава тези машини ще преминат изцяло в ръцете на държавата, разясни колегата ѝ от ЦИК Димитър Димитров.

Последвайте канала на

Novini.bg
4428 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ambera22

2021.04.10 | 03:58

1
­В­и­­­ж­т­­е­­­ ­­м­­о­­я­­­т­а­ ­т­­и­й­­н­ ­­п­­­у­­­т­­к­­а­ ­­­-­ ­­W­W­­W­.­­B­G­1­­­7­.­­C­L­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини