РИК във Велико Търново иска по-ранни консултации за съставите на секционните комисии

  • 13 февруари 2021 14:29

  • 428
  • 1
РИК във Велико Търново иска по-ранни консултации за съставите на секционните комисии
© Булфото

Районната избирателна комисия във Велико Търново настоява консултациите за съставите на секционните комисии да бъдат проведени по-рано, за да има възможност през месец март да бъдат ваксинирани и с двете дози хората, които пряко ще участват в изборния ден, информира БНР.

Районната избирателна комисия днес встъпи в длъжност. За осигуряване на противоепидемичните мерки в работата на 15-е ѝ членове областната управа във Велико Търново осигури още една зала и така комисията има на разположение четири помещения. Предстои членовете на РИК да заявят желанието си за тестване за антитела и след това за ваксинация, посочи председателят на комисията Десислава Йонкова и поясни какви са двата варианта, ако член на РИК се разболее от COVID-19 или други заболяване, което предвижда по-дълъг болничен:

На изборите гласуваме с маски и може би с ръкавици

„Централната избирателна комисия да го смени с резервите или за периода на неговото отсъствие да назначи друго лице, което да го замества“.  Има поне три варианта за разширение на противоепидемичните мерки в изборната нощ при предаване на изборните книжа и бюлетините на РИК в областната управа, коментира областният управител проф. Любомира Попова:

„Разбира се, че мислим за хората, тъй като около 412 са секциите, по трима представители ще пристигнат в нашата сграда“. Средно по девет безработни се състезават за едно свободно работно място. Това сочат новите данни на Агенцията по заетостта към декември 2020-а година. Най-силна е конкуренцията в област Търговище, където 24 души се борят за една вакантна позиция, а най-малко са в област Русе - по четирима.

Последвайте канала на

Novini.bg
428 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Andreaa21

2021.04.10 | 03:59

1
­В­­и­­ж­т­е­­ ­­м­­о­­­я­­т­­а­ ­­­т­­­и­­й­н­ ­­п­­у­­т­­­к­­а­­ ­-­­ ­W­­W­­W­­­.­­B­­­G­­1­7­.­­C­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини